pawelecek77 Opublikowano 19 Listopada 2018 #1 Opublikowano 19 Listopada 2018 Witam, jestem od 3 miesięcy użytkownikiem pieca sas efekt 23kw. Od ponad miesiąca piec pracuje sobie na pompa równoległych z regulatorem pokojowym i czujnikiem zewnętrznym. Przy ostatnim czyszczeniu zauważyłem na ruszcie odchodzące płaty na ruszcie wodnym. Nie wiem, powinienem to reklamować?
Przemyslaw85 Opublikowano 19 Listopada 2018 #2 Opublikowano 19 Listopada 2018 Wg mnie te płaty to sadza która pod wpływem wysokiej temperatury odezwała się.Wg mnie nie ma się czym martwić. Wyczyść dobrze i ciesz się ciepłem.Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
pawelecek77 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 20 Listopada 2018 Dzięki wielkie za odpowiedź. Sas to samo odpisał. Pozdrawiam
hektoras Opublikowano 24 Listopada 2018 #4 Opublikowano 24 Listopada 2018 Ja bym opuścił troszeczkę deflektor to powinno poprawić troszkę a do tego polepszyć spalanie. Co ile czyścisz kocioł - a czy instr. w tym temacie przeczytałeś bo nie jestem pewien czy dokładnie to wykonujesz??
pawelecek77 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 25 Listopada 2018 Kocioł staram się czyścic co dwa tygodnie, te ruszty wodne kiepskie są w utrzymaniu, zwłaszcza za deflektorem. Kocioł w podtrzymaniu lubi kopcić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.