Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterowanie ogrzewaniem

arnow79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, bardzo dużo wiedzy "posiadłem" z tego forum, potrzebuję kolejnej porady, proszę o sprawdzone rozwiązanie sterowania następującym układem c.o. Kocioł junkers cerapur  compact, c.w.u. z zasobnika, parter ogrzewanie podłogowe, poddasze grzejniki, jak tym najefektywniej sterować, siłowniki termostatyczne na belkę od podłogówki raczej nie są potrzebne ponieważ parter tworzy jedną strefę, wystarczy chyba sterowanie pompą, natomiast w kotle jest jest pompa wykorzystana do grzejników, nie ma żadnego regulatora pokojowego, i właśnie - gdzie ten regulator umieścić? Jeżeli go podłączę pod obieg kocioł podłogówka to po dogrzaniu parteru wyłączy mi kocioł, natomiast jeżeli poddasze będzie się potrzebowało dogrzać to skąd kocioł dostanie sygnał do włączenia skoro regulator daje sygnał z parteru,z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Powinno być sprzęgło hydraul.a za nim pompa na grzejniki+zaw.3D z pompą na podłogówkę +do tego 2x moduł MM100(zalecane przez producenta) ewentulanie jak twierdzą niektórzy użytkownicy forum że wystarczy1xMM100(podłoga) Sterowanie pogodowe+CW400

Opublikowano

Dzięki za info, od strony hydraulicznej wiem jak to powinno wyglądać, ale niestety dom od dewelopera i tak nie wygląda, rozdzielacz do podłogówki wygląda jak w załączonym zdjęciu, co do sterowania to dzięki za info

Resized_20181108_145409_7898.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.