Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Komfort Plus i palenie od góry

gadom92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, ponownie muszę zapytać się was o radę. Otóż znowu zaczęły się wiatry i zapadka od nadmuchu ponownie zaczęła się unosić. Uszczelniłem przy czopuchu co się dało (okazało się, że było tam parę dziurek), ale po przyjrzeniu się wentylatorowi okazało się, że to przez niego leci lewe powietrze. Cały czas słychać przy nim "powiew wiatru". Rozkręciłem go aby zobaczyć jak ta zapadka tam wygląda i wyszło że między zapadką a ściankami są szpary. Czy tak powinno być, czy może pasowałoby to czymś uszczelnić? jeśli tak to czym?

Z góry dzięki za pomoc i sugestie 

Opublikowano

A nie lepiej zatkać dmuchawę i palić na stałej szczelinie lub miarkowniku ?

Opublikowano

Tak ma być, niczego tam nie uszczelniaj.

Płytka CD powinna praktycznie zasłaniać wlot tak, aby pozostała szczelina na ok. 2 cm .

To że wyczuwasz wiatr przy obudowie to norma bo nigdy styk obu połówek obudowy nie jest szczelny na 100%ale jeśli chcesz,można doszczelnic sylikonem.

Jako obciążenie klapki zastosuj dwie nakrętki.

Opublikowano

Miarkownik chyba nie da rady bez zmiany drzwiczek, bo nie mam tych których drzwiczek. Z płytą CD jest o tyle problem ze gdy nią zasłonie to bardziej się dymu z komina. Dwie nakrętki to nie wystarczy, bo się samo podnosi. Aktualnie mam cztery, bo nawet na trzech się unosi

Opublikowano

Źle się wyraziłem, dwie podniesie. Na trzech nie opadnie gdy nadmuch się wyłączy. Na czterech jest spokojnie

Ale tak jak wcześniej pisałem, dzieje się tak przy silnym wietrze

Gość witek1234
Opublikowano

RCK powinen ustabilizować ciąg i skończą się problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.