jaceskor Opublikowano 19 Października 2018 #1 Opublikowano 19 Października 2018 Witam Szanownych! Kod usterki 204 "Aktualna temperatura zasilania jest wyższa niż zadana temperatura zasilania. Kocioł został wyłączony" Co nalęży zmienić na kotle czy na regulatorze? Pozdrawiam
Jozefg1 Opublikowano 19 Października 2018 #2 Opublikowano 19 Października 2018 Zajrzyj do instrukcji i odczytaj co oznacza ten błąd
jaceskor Opublikowano 19 Października 2018 Autor #3 Opublikowano 19 Października 2018 No właśni 6 godzin temu, Jozefg1 napisał: Zajrzyj do instrukcji i odczytaj co oznacza ten błąd No właśnie "Aktualna temperatura zasilania jest wyższa niż zadana temperatura zasilania. Kocioł został wyłączony" Co trzeba zmienić?
teres Opublikowano 20 Października 2018 #4 Opublikowano 20 Października 2018 Masz za mały odbiór ciepła po stronie instalacji. Zwiększ odbiór ciepła i podnieś temperaturę zasilania. Masz grzejniki czy podłogówkę?
jaceskor Opublikowano 20 Października 2018 Autor #5 Opublikowano 20 Października 2018 Grzejniki na dwóch kondygnacjach.
jaceskor Opublikowano 20 Października 2018 Autor #6 Opublikowano 20 Października 2018 Po lekturach z tego forum pogodówka to komfort ale niekoniecznie ekonomia w przypadku grzejników.
teres Opublikowano 21 Października 2018 #7 Opublikowano 21 Października 2018 Podłogówka to i komfort i ekonomia, plus nic nie zawadza na ścianach - takie jest moje zdanie. Tak jak Ci napisałem wcześniej, kocioł mimo niskiej mocy minimalnej (3 kW) i tak ma ją za dużą w stosunku do odbiorników. Musisz zrobić większe przerwy w harmonogramie grzania, albo otworzyć bardziej kaloryfery.
jaceskor Opublikowano 21 Października 2018 Autor #8 Opublikowano 21 Października 2018 Jakie przerwy, kocioł grzeje non-stop 24h, pogodówka kotła przejęła całkowicie kontrolę, regulator służy tylko jako wyświetlacz info. Regulacja temperatury dzień noc obniżanie podwyższanie zero reakcji, ktoś napisał że kocioł na obniżonej zmniejsza moc, może tak ale nie Junkers, obniżanie na noc ustawiłem na wył. a piec jak grzał tak sobie z tą samą mocą grzeje. Może zamiast regulatora C100 zamontuje zwykły wł/wył. z niską histerezą a pogodówka kotła niech reguluje moc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.