Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zimny Powrót pomocy!!!

Interek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super, że Ci zadziałało z tym odpowietrznikiem ale pomyśl nad tym zaworem 4D i daj go powyżej wyjścia z kotła tak jak Ci wcześniej mówiłem i wtedy dopiero wszystko bedzie hulało tak jak powinno. 

Opublikowano

Witam interek a pompę to odpowietrzyłeś zanim wstawiłeś te automaty bo z własnego doświadczenia wiem że  automat przed pompą to woda na młyn dla KAWITACJI a nawet zapowietrzenia pompy . Wydaje mi się że ten 4D za bardzo miałeś przymknięty w lewo i dopiero jak najbliższy grzejnik przebił ciepło przez powrót to ruszyło , czy wszystkie grzejniki zaczęły grzać od razu , a powrót i tak na początek podgrzeje CWU (pod warunkiem pomp równoległych w sterowniku) to 4D w tym miejscu też zadziała (przynajmniej mi)

instalacja góra dół.jpg

Opublikowano

Interek mam pytanie co to za pex-alu-pex masz przy bojlerze na pitnej 16 czy 20 jak jest ze spadkiem ciśnień używając prysznica ,kuchni , WC, itp.  jednocześnie , bo ja jestem zwolennikiem miedzi choć to znacznie drożej i dłużej układać ( kształtki ,kolanka, lutowanie )

Opublikowano

miron 25 zasila bojler, i powiem Ci zadnych spadów nie ma tn tak bardzo widocznych

miron jak ruszyło to grzejniki 45 min i byly gorace całe a zwor 4d działa jak najbardziej poprawnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.