Interek Opublikowano 9 Października 2018 Autor #51 Opublikowano 9 Października 2018 dodałem 2 automaty i poszło :)
strazak02 Opublikowano 10 Października 2018 #52 Opublikowano 10 Października 2018 Super, że Ci zadziałało z tym odpowietrznikiem ale pomyśl nad tym zaworem 4D i daj go powyżej wyjścia z kotła tak jak Ci wcześniej mówiłem i wtedy dopiero wszystko bedzie hulało tak jak powinno.
mironw Opublikowano 11 Października 2018 #53 Opublikowano 11 Października 2018 Witam interek a pompę to odpowietrzyłeś zanim wstawiłeś te automaty bo z własnego doświadczenia wiem że automat przed pompą to woda na młyn dla KAWITACJI a nawet zapowietrzenia pompy . Wydaje mi się że ten 4D za bardzo miałeś przymknięty w lewo i dopiero jak najbliższy grzejnik przebił ciepło przez powrót to ruszyło , czy wszystkie grzejniki zaczęły grzać od razu , a powrót i tak na początek podgrzeje CWU (pod warunkiem pomp równoległych w sterowniku) to 4D w tym miejscu też zadziała (przynajmniej mi)
mironw Opublikowano 11 Października 2018 #54 Opublikowano 11 Października 2018 Interek mam pytanie co to za pex-alu-pex masz przy bojlerze na pitnej 16 czy 20 jak jest ze spadkiem ciśnień używając prysznica ,kuchni , WC, itp. jednocześnie , bo ja jestem zwolennikiem miedzi choć to znacznie drożej i dłużej układać ( kształtki ,kolanka, lutowanie )
Interek Opublikowano 11 Października 2018 Autor #55 Opublikowano 11 Października 2018 miron 25 zasila bojler, i powiem Ci zadnych spadów nie ma tn tak bardzo widocznych miron jak ruszyło to grzejniki 45 min i byly gorace całe a zwor 4d działa jak najbardziej poprawnie
mironw Opublikowano 11 Października 2018 #56 Opublikowano 11 Października 2018 a woda ciepła też pex 25 , a pompę cyrkulacji CWU masz
Interek Opublikowano 11 Października 2018 Autor #57 Opublikowano 11 Października 2018 pex 20 nie mam cyrkulacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.