pawlop Opublikowano 3 Października 2018 #1 Opublikowano 3 Października 2018 Jest kilka tematów na temat spalania różnego rodzaju paliw a nie ma przynajmniej żadnego w miarę aktualnego który mówiłby ile kosztuje ogrzewanie z sieci oczywiście biorąc pod uwagę parametry budynku i instalacji. Temat napisałem bo niebawem czeka mnie wymiana pieca i być może warto byłoby pomyśleć o podłączeniu do sieci i ewentualną oszczędność przeznaczyć na docieplenie?
MistrzMasarski Opublikowano 7 Października 2018 #2 Opublikowano 7 Października 2018 Mało kto mówi, o ciepłowni, bo ktoś kto ma ciepło z ciepłowni odkręca, albo przykręca kurki. A nie martwi się o ciąg kominowy, czy przewymiarowany kocioł.
sambor Opublikowano 7 Października 2018 #3 Opublikowano 7 Października 2018 Ja od kilu lat podaję zużycie ciepła na potrzeby grzewcze mojego domu wszystko jest tu: https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13619-ilość-ciepła-potrzebna-do-ogrzania-budynku/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.