Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pilny problem. Nie mogę uruchomić ogrzewania. Kocioł stalkot + sterownik tigra od kom-ster

trabyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, instalację mam zrobioną, jestem samorobem, ale z jakimś doświadczeniem i wszystko zawsze chodziło. Tym razem, mam taki problem, że gdy próbuję rozpalić w piecu to przy każdej próbie uruchomienia silnika podajnika (ślimakowy) on się zatrzymuje po komunikacie "BLOK SILNIKA", zapewne chodzi o blokadę silnika. Nie wiem tylko co może być przyczyną, ślimak na 100% nie jest unieruchomiony, bo ręką mogę go przekręcić, jest wsypane tylko trochę ekogroszku na próbę. Za każdym razem jest to samo bez względu co ustawię na komputerze. Myślę, że jest to jakiś problem z elektroniką, ponieważ za każdym razem komunikat następuje po tym samym czasie, jest to około jednej sekundy, ledwo co ślimak ruszy kilka milimetrów i już ten komunikat i nic nie można zrobić. Nic mi nie przychodzi do głowy, proszę o pomoc! Piec stalkot z podajnikiem na ekogroszek sterownik tigra kom-ster

Opublikowano

Czy podajnik pracuje/podaje po wpięciu bezpośrednio do gniazdka w ścianie?

Czy wtyczki na sterowniku nie pomylone, tzn podajnik do gniazda dmuchawy i odwrotnie?

Czy masz czujnik klapy kosza i klapa nie jest otwarta?

Czy w sterownika nie jest ustawiony tryb "palenie na ruszcie" lub podobnie?

Innych pomysłów nie mam, może ktoś ma taki ster i podpowie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wejdź na Stronę Stalkota . A masz zawleczke elektryczną ?? Może ona jest źle podpięta.

Opublikowano
W dniu 29.08.2018 o 21:29, trabyl napisał:

ślimak na 100% nie jest unieruchomiony, bo ręką mogę go przekręcić

Ślimak z przekładnią ręką przekręcić? Chyba na pusto i bez zawleczki.

YARO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.