Szczypiorr Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Kostka nowa, była cała pokryta piaskiem dlatego nic nie było widać. Montowali mi napędu bram pod moją nieobecność, wiadomo, że spawali jakieś uchwyty bo widzę. Piasek zmieniony i okazało, się że są w tym miejscu są plamy, wygląda jak rdza, woda nie schodzi. Jak to teraz usunąć?Panowie od bramy oczywiście twierdzą, że spawali w innym miejscu i na tekturze....
RedEd Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jak są to "plamy" od spawania to raczej wymiana kostek, jak od szlifowania to można spróbować myjką ciśnieniową, na ślady oleju jest odpowiednia chemia. Pozdrawiam
sambor Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #3 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 To pewnie osmolenie od łuku elektrycznego. Po pierwszej zimie powinno zniknąć
Szczypiorr Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor #4 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Czyli nie ma co próbować niczym myć? wygląda jak rdza.
sambor Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #5 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Można spróbować przetrzeć gąbką nasączoną odrdzewiaczem- też powinno zejść
sambor Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #7 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Nie taki powinien być np Fosol czyli roztwór kwasów trawiący rdzę Tylko po zmyciu plam należy zmyć odrdzewiacz dużą ilością wody
panczo88 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #8 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jest taki preparat do mycia felg o nazwie roton firmy k2 kosztuje ok 20 zł w każdym markecie.Spryskaj poczekaj i spłucz działa 100% jeżeli to tlenki metali .
Szczypiorr Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor #9 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Mam go, tylko czy nie zmieni się kolor kostki?
panczo88 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #10 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Nie zmieni .Myję swoje auta i nic się nie dzieje.
Szczypiorr Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor #11 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Auto tym myjesz? Koła tak ale to nie jest do lakieru, są inne środki ( wiem bo zajmuje się detailingiem)Dlatego pytam jak z kostka, czy próbowałeś bo nie wiem jak taki środek reaguje z betonem
Szczypiorr Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor #12 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 I na moją głupotę posłuchałem się. Teraz mam całą kostkę odbarwiona po środku K2.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.