kefiras Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam, Na rurze podajnika zrobiła się dziura średnicy ok. 1 cm. Pytanie czym to można uszczelnić, ponieważ teraz wali z tego siwy dym ? Jestem na etapie inwestycji w kocioł gazowy, więc jeszcze muszę dojechać do lata na tym kociołku :) z góry dzięki za pomoc Wojtek
krisgie Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jak nie masz pod ręką nic sensownego to zrób jak MacGyver, kawałkiem blachy z puszki po zielonym groszku, jakiś silikon czy inny szuwaks i skręć to kawałkiem drutu a po Świętach popraw :D
kefiras Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 No własnie teraz mam polepione szmatą i taśmą aluminiową ale i tak przecieka. Pytanie co zrobić żeby uszczelnić na dwa miesiące :) teściu zasugerował żeby włożyć kawałek waty szklanej , na to blacha i zakręcić opaską uciskową. Ja myślałem żeby to zespawać i mieć spokój, ale może szkoda zachodu i pieniędzy na te dwa miesiące.
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Poxipol + opaska,10 min. i po robocie...
broda1301 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Poxilina u mnie wytrzymało pół sezonu bez problemu.
kefiras Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor #6 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 OK panowie, spróbuję z klejem i opaską :) Dziękować
PiotrekS1979 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 #7 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Daruj sobie poxipol,lepiej poxylina,najlepiej spawać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.