windows160 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor #26 Opublikowano 22 Marca 2018 Czytałem. I nie znalazłem niczego co by zapobiegało zbytniemu obniżeniu temperatury. Spada nawet poniżej 40 i nie zaczyna i kocioł nadal w potrzymaniu a nastawione jest 55
windows160 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor #27 Opublikowano 22 Marca 2018 Zaczyna dopiero jak w domu spadnie temp a to trwa nawet 2h
Jozefg1 Opublikowano 23 Marca 2018 #29 Opublikowano 23 Marca 2018 Czytałem. I nie znalazłem niczego co by zapobiegało zbytniemu obniżeniu temperatury. Spada nawet poniżej 40 i nie zaczyna i kocioł nadal w potrzymaniu a nastawione jest 55 Ustaw histerezę kotła na np 2*C a nie na 15.... :D I nie będzie spadać W nastawach powinno być ustawianie włączania pompy co ileś minut na określony czas przy sterowaniu termostatem Instrukcje sterownika czytałeś? Pytanie chyba retoryczne .... Mam propozycję: Poproś kogoś kumatego żeby Ci ten kocioł ustawił bo coś mi się widzi że nie dasz rady
pastor Opublikowano 23 Marca 2018 #30 Opublikowano 23 Marca 2018 Może i pytanie retoryczne ale ze zrozumieniem jest problem tego co w instrukcji stoi. Chyba łatwiej byłoby jakbyśmy dostali spis parametrów co tam jest ustawione plus schemat instalacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.