pangapa Opublikowano 14 Marca 2018 #1 Opublikowano 14 Marca 2018 Witajcie Podejrzewam że temat stary i wałkowany pewnie niejednokrotnie No ale trudno postaram się w krótkich słowach wyjaśnić o co mi chodzi posiadam w domu jednorodzinnym piec marki Defro eko 19 jest to piec z 2008 roku żadnych większych awarii mechanicznych nie było raz była tylko chyba awaria sterownika oraz wymieniłem kondensator podajnika. Od paru dni dzieje mi się taka rzecz że ślimak zaczyna chodzić a po czterech pięciu sekundach blokuje się co powoduje sygnalizację dźwiękową a co za tym idzie węgla do paleniska nie podaje co skutkuje jak wiadomo nie osiąganiem wystarczającej temperatury a w konsekwencji wyłączeniem się piece i tutaj moje pytanie Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy Dodam iż odkręcamy cały podajnik ściągałem go wyciągałem ślimaka smarowałem oliwinem i raczej zapchany nie jest moim zdaniem nie jest to również wina kondensatora który służy raczej do rozruchu więc jakby to był kondensator to ślimak by w ogóle nie wystartował. Bardzo proszę o pomoc Jeżeli ktoś zna się na tym Będę bardzo wdzięczny
Jozefg1 Opublikowano 14 Marca 2018 #2 Opublikowano 14 Marca 2018 Jeżeli palisz ekogroszkiem to stawiam na zbyt gruby ten ekogroszek.... Próbowałeś palić innym?
pawelll Opublikowano 14 Marca 2018 #3 Opublikowano 14 Marca 2018 W moim przypadku zrywanie zawleczki, powodowała duża ilość miału.Przesiałem wszystko i problem się skończył.
marcus312 Opublikowano 14 Marca 2018 #4 Opublikowano 14 Marca 2018 Kolano w retorcie było dobrze wyczyszczone z nagarów daj zdjęcie tego ślimaka w jakim jest stanie po tylu latach pracy :D
pangapa Opublikowano 14 Marca 2018 Autor #5 Opublikowano 14 Marca 2018 Ok jak będę mial chwilę to to zrobie. Kolanko raczej ok bo jak cos to po troszeczku podaje do góry.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.