PiotrekS1979 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor #101 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kurcze zapomniałem o tym temacie.A więc tak palę cały czas w tym piecu tym palnikiem w lato paliłem na wodę teraz wiadomo pełna moc na dom.Musiałem dołożyć jeszcze jeden człon żeby zwiększyć moc kotła do tego odciąłem ruszt wodny zrobiłem zaślepki i zaspawałem migomatem aby popiół swobodnie spadał do popielnika.Palnik zdaje egzamin z tym kotłem wiadomo kiepski dostęp od przodu ale piec pracuje non stop więc tylko dosypuje groszku i wywalam popiół.Spalanie wychodzi mi ok.20-25 kg./dobe ale to chyba normalne gdyż dom bez ocieplenia noi troszke do ogrzania jest a że lubimy z żoną ciepło więc tak musi być.
Gość witek1234 Opublikowano 30 Grudnia 2018 #102 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Niesamowita przeróbka:) Fajnie że Ci się udała, pozdrawiam.
PiotrekS1979 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor #103 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dziękuję,nie było łatwo to opanować.Dzisiaj zamówiłem nowy sterownik timel skzp-02f w ful wersji ale narazie bez modułu internetu.Ciekawy jestem czy spadnie spalanie i w ogóle jak ro będzie pracowało w pidzie.Camino dostał drugie życie haha
PiotrekS1979 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor #104 Opublikowano 3 Stycznia 2019 W planach letnich mam jeszcze montaż modułu internetu i przedłużenie ślimaka o jakieś 27cm tyle już wystarczy żeby był dobry dostęp od czoła kotła.
Gość witek1234 Opublikowano 8 Września 2019 #105 Opublikowano 8 Września 2019 Ciekaw jestem jak poradziłes sobie z dolnymi dzrzwiami, także odciąłes kawałek czy zrobiłeś jakąś zaślepke? Ciekawi mnie też taki ogólny widok jak to gra ze sobą. Dałbyś jakieś zdjęcia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.