Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Znaczne Wahania Temperatur Wody - Junkers Cerapur Midi

zwojek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z piecem Junkers Cerapur Midi. Wodę ustawioną mam na poziom 1, kran ustawiony w 100% na wodę gorącą i temperatura wody jest ok, jednakże podczas krótkiej kilkuminutowej kąpieli (prysznic) potrafią wystąpić znaczne wahania temperatury wody. Na początku, wiadomo przez 20 sekund leci zimna, potem leci w pożądanej temperaturze, aż nagle przez 5-10 sekund gorąca, aż parzy, a potem od razu dużo chłodniejsza. Tak się dzieje nawet 2 razy na 5 minutową kąpiel. Serwisant był dwa razy - temperatura na wyświetlaczu w normie, płomień sprawdzał, w normie, podłączył jakieś urządzenie i twierdzi, że wszystko w normie, tymczasem problem występuje i jest, delikatnie mówiąc, mega irytujący. Czy to jest w normie? Każdy piec przepływowy tak ma? Czy może występuje jakiś problem? Boję się wzywać 3 raz serwisanta w ciemno, bo w końcu mogą mnie obciążyć kosztami. Uprzejmie proszę o pomoc i opinię.

Opublikowano

Piec mam nowy, na gwarancji. Czy w przypadku Junkersa można wezwać serwisanta z dowolnego serwisu Junkers, czy tylko z tego, co podbił gwarancję?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Od tygodnia zacząłem użytkować taki sam piec JUNKERS CERAPUR MIDI i mam dokładnie taki sam problem. Proszę o informację, czy serwisanci poradzili sobie z tymi wahaniami temperatury u Ciebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.