Przemyslaw85 Opublikowano 7 Stycznia 2018 #26 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Nie wiadomo co tam się w środku poprzyklejało do ścianek podajnika. Wygaś wyrzuć i wymacaj. Jak są jakieś przyklejone czarne spieki to trzeba je skuć. By szybko wystudzić podajnik usuń żar i włącz nadmuch w trybie manualnym na kilka minut. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
kmilejski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor #27 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jeszcze jedno pytanie laika, czy do wygaszenia jest jakaś opcja w menu sterownika, czy wygaszamy poprzez wyłączenie podajnika?
Przemyslaw85 Opublikowano 7 Stycznia 2018 #28 Opublikowano 7 Stycznia 2018 W niektórych sterownikami jest taką opcja. Ale za to wszystkie mają możliwość dołączenia zasilania jak i wejść w tryb ręczny. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
luki84 Opublikowano 7 Stycznia 2018 #29 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Na pewno w rurze są dodatkowe otwory napowietrzające poszukaj w google, wystarczy zatkać i problem znika, ostatnio koledze pomagałem zaślepić po zabiegu temp podajnika spadła z 65 na 35 stopni. Zobacz temat https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/24715-żar-w-kolanku-gorąca-rura-podajnika/
kmilejski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor #30 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Wygasze jutro piec i posprawdzam co i jak? Czym zaślepiliście te otwory?
luki84 Opublikowano 7 Stycznia 2018 #31 Opublikowano 7 Stycznia 2018 akurat w skamie duży prostokątny otwór dużą podkładką zaślepiliśmy , u mnie w piecu jarkota mały okrągły zaklejony uszczelniaczem kominkowym trzyma drugi sezon temp podajnika 32-38 stopni a na niskokalorycznym groszku poniżej 30 stopni
giginski Opublikowano 12 Października 2019 #32 Opublikowano 12 Października 2019 Witam, podepnę się do tematu, pytanie jeżeli na dworze jest ciepło i piec pracuje na minimalnych ustawieniach w pidzie podaje 1.9 s|58 s nawiew 17% to normalne aby temp. podajnika wzrosła do 40 stopni? posiadam galmet 12 kw w tym roku zatkałem te dwie dziurki na rurze tak jak polecano w innym temacie. Oraz 2 pytanie w momencie jak mam otwartą przesłonę na ok1 cm nawiew powinien być większy na minimalnej pracy niż 17%?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.