Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę O Ocenę Ukladu Co, Cwu

navo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich  użytkowników.  Mam  kociołek atmos dc 25, który pracował 17 lat bez bufora na zaworze 4-dożnym. Załączę schemat mojego połączenia poniżej. Teraz mam nowy kociołek atmosa  i chciałbym zmodernizować instalację i dołożyć bufor na razie jeden 1000 l , laddomat.. Moje pytanie czy mogę wykorzystać instalację istniejącą z zaworem 4-drożnym czy założyć zawór 3-drożny?  Czy to co narysowałem jest poprawne. Mam otwarty system i nie wiem czy go zamykać, naczynie wyrównawcze może mi się nie zmieścić w najwyższym punkcie ze względu na rozmiar po dołożeniu bufora. Czy w układzie zamkniętym będzie działać grawitacyjnie kocioł-bufor. Czy kocioł po wygaśnięciu nie wychładza bufora?  Jakie jest lepsze podłączenie bufora czy atmosowskie czy przez bufor? Z góry dziękuję za pomoc .Pozdrawiam

post-66755-0-22282000-1515330474_thumb.jpg

post-66755-0-31135100-1515330483_thumb.jpg

post-66755-0-66828900-1515330499_thumb.jpg

Opublikowano

Wiem, że podawałem wcześnie .Ale nikt nie odpisywał. Dlatego założyłem nowy kolejny temat.Co takiego w tych instalacjach jest złe. Pierwsza instalacja działała przez naście lat ,tak więc nie była chyba taką złą. A trzecia to jest typowa polecana przez atmos zaworem trzydrogowy.A ja tylko się, zapytałem czy nie mogę wykorzystać zaworu czteregowego zamiast trzydrogowego.Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście, że możesz skorzystać z 3-D zamiast 4-D, ale w odpowiednim układzie połączeń..

A nadal twierdzę, że te 3 schematy są źle narysowane, może w rzeczywistości jest inaczej ale na tych rysunkach jest źle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.