Sidroma Opublikowano 22 Listopada 2017 #1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Cześć. Mam kocioł z Pleszewa ze sterownikiem Tigra. Ostatnio węgiel nie dopala się w przedniej części pieca. W tylnej super, popiół jak proszek. Z przodu czarne skoksowane grudki. Wentylator jest w tym piecu z tyłu. Może to ma jakiś związek? Pomóżcie rozwiązać problem. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Jockey Opublikowano 22 Listopada 2017 #2 Opublikowano 22 Listopada 2017 ...Ostatnio węgiel nie dopala się w przedniej części pieca. W tylnej super, popiół jak proszek.... A wcześniej się dopalał? Było ok? Zmieniałeś jakieś ustawienia? Jeśli wcześniej się dopalał a ustawień nie zmieniałeś, to może przytkały się dysze powietrza po tej stronie palnika. Trzeba to sprawdzić i ewentualnie wyczyścić.
Sidroma Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 22 Listopada 2017 A wcześniej się dopalał? Było ok? Zmieniałeś jakieś ustawienia? Jeśli wcześniej się dopalał a ustawień nie zmieniałeś, to może przytkały się dysze powietrza po tej stronie palnika. Trzeba to sprawdzić i ewentualnie wyczyścić. Zmieniłem węgiel. Wcześniejszy węgiel palił się równo. Popiół był gruby ale dopalony równo z każdej strony. A na tym węglu inaczej z tyłu pyłek a z przodu koks. Ale ogólnie temperaturę nabiera szybciej. Sprawdzę te dysze. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
shogunzlasa Opublikowano 22 Listopada 2017 #4 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zmieniłeś węgiel - zmień ustawienia... Osprzęt silnika też się musi przestawić jak mu zalejesz 98ke zamiast 95tki - po to ma czujniki spalania stukowego i inne pierdy.Tutaj robisz za czujnik :D - trzeba pogrzebać...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.