windows160 Opublikowano 2 Listopada 2017 #1 Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam. Mam piwnicę pod całym domem. Dwa pomieszczenia są praktycznie w ogóle nie używane. Chciałbym w tych dwóch pomieszczeniach ocieplić strop i się zastanawiam w jaki sposób tego dokonać. Piwnica ma wysokość max 1,74m a najniżej jest na wysokości 1,62m. W tych dwóch pomieszczeniach sufit nie jest płaski a ma łuki, dlatego taka różnica wysokości. Pomieszczenia maja około 35m2. Jak myślicie, jakim sposobem byłoby najlepiej ocieplić strop? Natryskowo czy może wełną. Nie ukrywam, że koszta grają dużą rolę. Dodam, że w piwnicy jest wilgotno tj. ok 88% wilgotności. Liczę na pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam.
Gość berthold61 Opublikowano 2 Listopada 2017 #2 Opublikowano 2 Listopada 2017 wełna w piwnicy raczej odpada , pianką można to robić ale musi być zamkniętokmórkowa a nie ta z marketu otwartokom..... ale są jeszcze pianki prawie profesionalne takie jak robią dachy ale w tubce nazywa się to POLYNOR kiepsko to gdzieś kupić bo sklepy tego nie mają ale jeden kosztuje ok 50 zł i wystarczy na 2 m2 podobno , jest to ruski środek jak dobrze pamiętam
sambor Opublikowano 2 Listopada 2017 #3 Opublikowano 2 Listopada 2017 Polynor był w Leroyu, na stoisku z wełnami min
Gość berthold61 Opublikowano 2 Listopada 2017 #4 Opublikowano 2 Listopada 2017 Co ty mówisz ? szkoda że tego nie wiedziałem bo dwa dni temu styropianem bramę garażową docieplałem 3 cm , ten polynor jest zdecydowanie lepszy
Hermogenes Opublikowano 2 Listopada 2017 #5 Opublikowano 2 Listopada 2017 Jak masz metalową bramę powinna być piana albo styropian przyklejony żeby nie było powietrza między nim a blachą zewnętrzną inaczej zardzewieje .poz Hermogenes
Gość berthold61 Opublikowano 3 Listopada 2017 #6 Opublikowano 3 Listopada 2017 To mnie będzie rdzewiał bo kleiłem tylko do tych profili wystających a te zapadnięte są dalej otwarte i pow i wilgoć pewnie będzie swoje robić , trzeba będzie to wiosną jednak robić pianką
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.