rogeros66 Opublikowano 23 Października 2017 #1 Opublikowano 23 Października 2017 Witam chciałem się zapytać jak macie ustawiona pracę i pauze mieszacza zaworu 4d,mam art zw ustawienia fabryczne pp 5 cb pauza 3 jak to dobrze ustawić bo bardzo wachluje zaworem. Pozdrawiam
akir19 Opublikowano 24 Października 2017 #2 Opublikowano 24 Października 2017 Masz zapewne skoki temperatury wody na piecu. Sprawdź jaka temperaturę ma powrót wody do pieca. Ja osobiście jak uruchamiam kocioł wyłączam ochronę kotła. Po 24h i gdy grzanie mam już stabilne załączam ochronę między 40 - 42stopnie Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Przemyslaw85 Opublikowano 24 Października 2017 #3 Opublikowano 24 Października 2017 Po to jest automatyka by wachlowała zaworem. Bez tego nie osiągnie właściwej temperatury. Co to za parametr CB i PP? W sterowniku tech mam tak: - czas otwarcia: 120s (odczytać z siłownika) - min otwarcie: 0% - skok jednostkowy: 10%- kontrola temperatury: 30s Co do wachlowania to niestety ale będzie. Praca automatu poleca na tym by szybko reagować na zmiany (utrzymać temperaturę zadaną). Wystarczy że będzie większy odbiór ciepła na mieszkaniu a % otwarcia zostanie skorygowany.
rogeros66 Opublikowano 24 Października 2017 Autor #5 Opublikowano 24 Października 2017 Sterownik to art zw do niego podpięty pilot g z nastała temp.pomieszczenia,temp kotła 60 na dom idzie 38 st powrót jak przymyka zawór około 50 jak otworzy spada do ok 40 st zwiększyłem pauze w pracy do 16 chyba sekund i jest o wiele lepiej, ale jaki macie stosunek pracy do czasu przerwy mniej Więcej żebym wiedział koło czego ustawiać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.