mirek48 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam.Mam pytanie do kogoś kto zna się na piecach i ogólnie w temacie kominiarskim, ponieważ sytuacja wygląda tak że dostałem mieszkanie spodzielczedo remontu.Wszystko fajnie, tylko rozmawiałem dzisiaj z kominiarzem i stwierdził, że w tym mieszkaniu jedynie jaki piec mogę mieć to Piec górnopalny typu. kuchnia, a miałem już plany na piec węglowy bo chce podłaczyć go aby było centralne ogrzewanie.Powiedział, że taki górnopalny też się da podlaczyć pod centr. ogrz. co powiecie o takich piecach, nie ma z nimi problemów czy coś?
shogunzlasa Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dlaczego tylko taki? Czym jest to uzasadnione? Piec to piec - w jednym i w drugim spalisz drzewo / węgiel. Czym jest to uzasadnione?
alex33 Opublikowano 2 Września 2017 #3 Opublikowano 2 Września 2017 W dolniakach przy dokładaniu opału częściej dochodzi do cofnięcia dymu do pomieszczenia,pół biedy jeśli to oddzielna kotłownia.
henryk1953 Opublikowano 2 Września 2017 #4 Opublikowano 2 Września 2017 Witam. Mam pytanie do kogoś kto zna się na piecach i ogólnie w temacie kominiarskim, ponieważ sytuacja wygląda tak że dostałem mieszkanie spodzielcze do remontu.Wszystko fajnie, tylko rozmawiałem dzisiaj z kominiarzem i stwierdził, że w tym mieszkaniu jedynie jaki piec mogę mieć to Piec górnopalny typu. kuchnia, a miałem już plany na piec węglowy bo chce podłaczyć go aby było centralne ogrzewanie.Powiedział, że taki górnopalny też się da podlaczyć pod centr. ogrz. co powiecie o takich piecach, nie ma z nimi problemów czy coś? Kolego -wejdż na mój profil , tam znajdziesz mnóstwo tematów dotyczących zagadnień prawnych dotyczących montażu CO w mieszkaniach. W tym wątku tez znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania. https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/21391-setlans-9kw-czy-p2ar-kds-pw-7-9-kw/ A to czy mozesz zamontować kocioł weglowy ,to zależy od wielu czynników. Te piece ,to piecokuchnie - mnóstwo tematów - wystarczy poszukać.To takie dwa w jednym - i kuchnia i kocioł CO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.