jacek2929 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Czy mogę dokonać takiej modyfikacji jak na schemacie ? Pętla podłogówki w siedzisku sauny, używana sporadycznie.
sambor Opublikowano 23 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Aby zaw 3-D działał potrzebna jest za nim pompa, bez pompy nie zadziała. Z resztą jak ma być osobny obieg grzewczy to go narysuj osobno bez spinania wyjść zaw 3-D
papasmurfek Opublikowano 23 Sierpnia 2017 #3 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Albo zamontuj zawór rtl i zasil z instalacji grzejnikowej. Jak pętla niedługa będzie działać.
jacek2929 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor #4 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie mam dostępu do powrotu. Więc kombinuję coś na zasilaniu. Chodzi mi o jakiś pomysł bez dodatkowej pompy.
sambor Opublikowano 23 Sierpnia 2017 #5 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jak mają być 1-2 pętle to może być mała pompka cyrkulacyjna CW, zaw 3-D bez wymuszenia pompą nie będzie działał. Pętle muszą być podłączone niezależnie do powrotu, inaczej nie będzie się zgadzał przepływ i mogą powstać "cuda" Zaw RTL podłączony przed pompą też nie zadziała, musiałby być podłączony do zasilania grzejników za pompą.
jacek2929 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor #6 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedzi.Chyba zastosuję plan "B" czyli z obiegiem grzejników bez regulacji temperatury, za to z zaworem elektromagnetycznym i jakimś wyłącznikiem czasowym.Do tej pory puszczałem wodę 52st C i po 2-3 godzinach po prostu się fajnie siedziało.Jeszcze raz dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.