piastun Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam, Czy ktokolwiek słyszał, używał. instalował kominy systemowe FIRE? Można znaleźć je na allegro w bardzo dobrych cenach w porównaniu do konkurencji. pozdrawiam
sambor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam takie wkłady, a właściwie systemy kominowo - wentylacyjne. Kupione w Pekabecie 7 lat temu, to czeskie lub niemieckie rury dobrej jakości. Jedyna wada to to , że trzeba kupić inne spoiwo - to co było w zestawie nie nadawało się do prawidłowego montażu wkładu kominowego. Ja zastosowałem czeski Rudokit z Casto. Tylko jest kilka wersji tego komina - z izolacją na całej długości, z izolacją na 2m powyżej czopucha i bez izolacji. Jak brać to tylko tą pierwszą.
Dancych Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Też mam i mogę powiedzieć że spełnia swoje zadanie. Ja dałem 1200zl za komplet 6m komina. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
papasmurfek Opublikowano 26 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Również posiadam ten system kominowy, wersja plus. Ceramika niemiecka. Bierz tak jak @sambor napisał z izolacją na całej długości. Był tańszy od znanych marek a spełnia swoje zadanie od dwóch lat.
piastun Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor #5 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Narazie robię rozpoznanie rynku :) ale dzięki panowie za info. Ps. nie chcę wklejać linków z alle... ale w opisach aukcji nie widzę informacji, że dany komin ma izolacją 1)po całości 2)częściowo ? Rozumiem, że wy po prostu pytaliście się u źródła? pozdrawiam
Dancych Opublikowano 27 Kwietnia 2017 #6 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ja zamawiałem przez telefon dzwoniąc do producenta. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
papasmurfek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 #7 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jeśli zamawiasz z Pekabet, to po prostu dzwon i pytaj.
piastun Opublikowano 9 Maja 2017 Autor #8 Opublikowano 9 Maja 2017 Panowie czy te kominy systemowe FIRE nadają się do wszystkich paliw tj. węgiel, gaz, pellet, olej itp itd? Dlaczego pytam, bo na aukcji znalezionej na allegro widzę, że jest opcja komina do wszystkich paliw (tu jest chyba inny producent niż FIRE) i ten komin jest droższy. podzrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.