Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc Przy Podlaczeniu Grzejnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

Napisze  na wstępie  że jestem użytkownikiem forum od dawna ale lajkiem w temacie jeśli chodzi o ogrzewanie.

Mam mały problem, mianowicie kupiliśmy dom do wykończenia i w łazience poprzedni właściciele zamontowali kaloryfer zwykły,

a  my chcemy zamontować typowo łazienkowy drabinkę tylko ze  żona się uparła żeby ten zostawić i dołożyć drabinkę .

Dołączę zdjęcie gdzie miał by wisieć nowy kaloryfer.

Pytania moje to:

Jak je połączyć ?

Czy będzie możliwość sterowania temperaturą każdym  oddzielnie ?

I czy jest  sens podłączenia drugiego a nie  lepiej  jak by była sama drabinka ?

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi .

Pozdrawiam

post-62326-0-36744400-1493154930_thumb.jpg

Opublikowano

Sama drabinka będzie za mało, ma walory głównie estetyczne, 

Proponowałbym zostawienie tego grzejnika i dołożenie drabinki

Opublikowano

Pokaż przyłącza obecnego grzejnika.

Opublikowano
  • Autor

Ten grzejnik i tak będzie przesunięty do rogu ściany  bo wanna sie nie zmieści , ogólnie łazienka ma 6,4m2 ale jest jeszcze pomieszczenie gospodarcze 0,7m2 połączone z łazienką przedzielone ścianka.

Pytanie jakiej wielkości mogę podłączyć drabinkę ? bo w pierwszej wersji miałem wywalić zwykły kaloryfer i podłączyć drabinkę taką na ok 180cm,

drabinka ma mieć funkcje suszenia ręczników.

Jest jeszcze opcja zmniejszyć kaloryfer o kilka żeberek i danie większej drabinki ,albo dać mały kaloryfer do tego pomieszczenia gospodarczego z toalety można pociągnąć rurki do tego pomieszczenia.

Jak najlepiej je połączyć jeden do drugiego czy dać trójnik do zwykłego i oddzielnie drabinkę ?

fotka połączenia kaloryfera

Pozdrawiam

post-62326-0-64125500-1493228662_thumb.png

Opublikowano

Jesli planujesz drabinke o wysokosci 180 cm, to IMHO mozesz pozbyc sie tego aluminiowego grzejnika.

Jak jest skonstruowana instalacja grzewcza? Na rozdzielaczu czy na trojnikach? Jesli na rozdzielaczu to po prostu wcinasz sie w pexy przy posadzce, puszczasz w strone grzejnika drabinkowego i wkuwasz w sciane. Jesli instalacja jest trojnikowa to moze sie okazac, ze przerobka bedzie bardziej skomplikowana.

Za malo informacji :-).

Opublikowano

Proste. Wykuć bruzdę pod grzejnikiem, wstawić trojaki i pociągnąć do następnego grzejnika.

Opublikowano

Pewny jestes? A wiesz jakie sa przekroje i co ewentualnie na tej nitce jest podlaczone?