sxe Opublikowano 5 Marca 2017 #1 Opublikowano 5 Marca 2017 Mam problem w domu z dwoma drzwiami balkonowymi. Konkretnie chodzi o połączenie między ramą balkonu a scianą (wnętrze budynku) Na pionowej części ramy balkonu w łączeniu między scianą na niemal całej długości czuć mocne przewiewy z dworu. Okna wymieniane 7 lat temu . Na zewnatrz budynku styropian 7 cm a w srodku boczki wykończone styropianem . Pytanie czym zaizolować bez rozbebeszania. Załączone pliki trzeba obrocic 90 st w prawo 1 zdjecie opisywane łączenie ramy balkonu ze ścianą 2 zdjecie to samo 3 zdjecie zblizenie na łączenie ramy ze sciana 4 widok z balkonu
marwol Opublikowano 5 Marca 2017 #2 Opublikowano 5 Marca 2017 Dołożyć cienki pasek styropianu na zewnątrz i zatynkować? Lub wyciąć pasek taki 10cm x 10cm przy ramie i piana plus styropian i tynkowanie.
Bolczaczko Opublikowano 5 Marca 2017 #3 Opublikowano 5 Marca 2017 Ja bym sie zainteresował uszczelką, nie wiem ile ich tam masz, w moich mam dodatkową trzecia (środkowa) aby czasem nie wiało. Ewentualnie sprawdz czy sie rama drzwi nie wypaczyła.
marwol Opublikowano 5 Marca 2017 #4 Opublikowano 5 Marca 2017 No tak, zaczynamy od wymiany uszczelek i regulacji skrzydła.
sxe Opublikowano 5 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 5 Marca 2017 skrzydlo jest dobrze wyregulowane , nawet ustawilem na zimowe , przewiewy sa wyrazne i sa wyczuwalne po przylozeniu reka miedzy rama a sciana od strony pokoju Wida to w miare na 1 szym zdjeciu na niemal calej dlugosci miedzy blekitna sciana a biala oscieznica (rama okna) i sa pekniecia tynku ale tylko w pokoju , choc na zew od strony balkonu tez troche popekalo
papasmurfek Opublikowano 5 Marca 2017 #6 Opublikowano 5 Marca 2017 Normalne. Źle obrobione okna. Powinny być listwy apu od środka i zewnątrz. Teraz tylko akryl Cie poratuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.