Sidia Opublikowano 6 Lutego 2017 #1 Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam, Mam pytanie czy prawidłowo zamontowana pompa cyrkulacyjna powinna być w kierunku do bojlera czy w kierunku z bojlera. Dziekuję.
Sidia Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor #3 Opublikowano 6 Lutego 2017 Jest to pompka z termostatem firmy Vortex i w kierunku bojlera kiepsko działa.
Fuzzja Opublikowano 2 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Pompa powinna być skierowana w kierunku do bojlera, tyle to i ja wiem ale może problem tkwi w pompie ? Ja się zastanawiam nad wymianą pompy, nawet mam kilka propozycji stara pompa zaczyna mi coś rzęzić i sam obieg wody też coś szwankuje, instalacja jest dość stara i uważacie że wymiana pompy coś pomoże w tym przypadku ? Nie chciał bym przerabiać całej instalacji dlatego myślę że zacznę od pompy, jeżeli się nie poprawi będę szukał dalej.
Gość mak Opublikowano 3 Kwietnia 2017 #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Myślę że problem może nie tkwić w pompie tylko instalacji. Jak jest stara to niestety często z osadami kamienia. Ale żeby to stwierdzić trzeba chociaż "kawałek instalacji" rozebrać. Przy dużym zakamienieniu wymiana instalacji jest rozwiązaniem ostatecznym, można spróbować płukania chemicznego. Ale żeby postawić diagnozę trzeba rozebrać fragment instalacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.