Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa Cyrkulacyjna

Sidia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy prawidłowo zamontowana pompa cyrkulacyjna powinna być w kierunku do bojlera czy w kierunku z bojlera.

Dziekuję.

Opublikowano

Jest to pompka z termostatem firmy Vortex i w kierunku bojlera kiepsko działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pompa powinna być skierowana w kierunku do bojlera, tyle to i ja wiem ale może problem tkwi w pompie ? Ja się zastanawiam nad wymianą pompy, nawet mam kilka propozycji stara pompa zaczyna mi coś rzęzić i sam obieg wody też coś szwankuje, instalacja jest dość stara i uważacie że wymiana pompy coś pomoże w tym przypadku ? Nie chciał bym przerabiać całej instalacji dlatego myślę że zacznę od pompy, jeżeli się nie poprawi będę szukał dalej.

Opublikowano

Myślę że problem może nie tkwić w pompie tylko instalacji. Jak jest stara to niestety często z osadami  kamienia. Ale żeby to stwierdzić trzeba chociaż "kawałek  instalacji" rozebrać. Przy dużym zakamienieniu wymiana instalacji jest rozwiązaniem ostatecznym, można spróbować płukania chemicznego. Ale żeby postawić diagnozę trzeba rozebrać fragment instalacji 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.