Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Vitodens 050

Ds3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przemierzam się do montażu pieca dwufunkcyjnego z komorą zamkniętą. 

Montażysta takich pieców polecił koledze piec Viessmann vitodens 050. problem w tym, że jest bardzo mało opinii na temat tego pieca w internecie ;/

Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z piecami tej firmy do użytku mieszkalnego. Spotkałem się z piecami tej firmy w przemyśle.

Jak ogólnie wyglądają piece tej firmy na tle innych? I czy ktoś ma jakieś informacje na temat vitodens 050 - nawet na oficjalnej stronie nic o nim nie umiem znaleźć ;/

Z góry dziękuję!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To dwufunkcyjny kocioł który zastąpił dwufunkcyjnego vitopenda z zamkniętą komorą spalania. W Polsce był mało popularny i praktycznie od roku jest nie dostępny, i najnowszym cenniku producenta już go nie ma. Może jeszcze ktoś ma na półce to przed zakupem proponuję sprawdzić rok produkcji.

Opublikowano

Tak jak kolega mak wspomnial 050 to na 99% lezak magazynowy. Dostepne praktycznie tylko na Allegro. W takiej kasie zdecydowanie idzie ustrzelic swiezego Immergasa, Unicala czy cokolwiek innego co bedzie aktualnie produkowanym modelem kotla a nie sprzetem wycofanym z rynku.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podczepie się pod wątek. Mam do wyboru w tej samej cenie kocioł Termet Ecocondens gold i Viessmann Vitosens 050. Który bardziej polecacie do domu o powierzchni 110m kw. Kaloryfery żeliwne. Bardzo mało opinii na temat tego pieca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.