lemanio Opublikowano 10 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam, cieknie mi woda z dołu kaloryfera(słabo ale leci) , dokładnie w miejscu , które jest zaznaczone na zdjęciu. Raz dokręciłem i przez jakiś czas był spokój....Za bardzo nie wiem w czym tkwi problem :/
martinusix Opublikowano 10 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Pewnie uszkodzona uszczelka śrubunka. Pozostaje tylko spuścić wodę z obiegu, odkręcić przyłącze grzejnika i wymienić uszczelkę.
tomtomek Opublikowano 10 Stycznia 2017 #3 Opublikowano 10 Stycznia 2017 ...Raz dokręciłem i przez jakiś czas był spokój.... Dokręć jeszcze raz :), no chyba, że naprawdę mocno dokręcałeś i nadal cieknie, to jak wyżej - wymień uszczelkę (oring).
lemanio Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor #4 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Pewnie uszkodzona uszczelka śrubunka. Pozostaje tylko spuścić wodę z obiegu, odkręcić przyłącze grzejnika i wymienić uszczelkę. Trzeba całą wodę spuścić ??? wszystko wek ?? :/
martinusix Opublikowano 10 Stycznia 2017 #5 Opublikowano 10 Stycznia 2017 a jaki typ instalacji posiadasz? trojnikowa czy rozdzielaczowa?
martinusix Opublikowano 10 Stycznia 2017 #7 Opublikowano 10 Stycznia 2017 no to musisz spuscić tyle z instalacji, aby poziom wody był poniżej tego przeciekającego przyłacza :)
lemanio Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor #8 Opublikowano 11 Stycznia 2017 No spoko ;) ehh zaś robota ...dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.