harryON Opublikowano 15 Lutego 2009 #1 Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam, trochę wątków wcześniej rozważałem z Wami możliwości zrobienia nowej instalacji w starym domu, który niedawno kupiłem. Wykonałem instalację zgodnie z tym do czego wspólnie doszliśmy:-)) Generalnie wszystko działa jak powinno ale jest małe ale: - tzn. Na razie mogę nagrzać pomieszczenia tylko do 17 stopni - grzejniki są gorące, nie można dotknąć - dom stał przez 2.5 tygodnia nie ogrzewany, czy to może być przyczyną niedogrzania? Grzeje od dwóch dni - w kilku pomieszczeniach są nowe tynki, schną, czy to może również wpływać na temp. - grzejniki były wyliczone wg programu ze strony PURMO pozdrawiam harryON Cytuj
trumoter Opublikowano 15 Lutego 2009 #2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Witaj, Tak to może mieć duży wpływ, ponieważ wilgotne ściany to dobry przewodnik cieplny, ale nie koniecznie. Może być również tak, że grzejniki są źle dobrane do pomieszczeń - zbyt mała moc. Poczekaj jeszcze kilka dni, powinno być lepiej w miarę schnięcia ścian. Pozdrawiam Cytuj
harryON Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 17 Lutego 2009 dziękuję za odpowiedź, tak zrobię harryON Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi