dan999007 Opublikowano 4 Grudnia 2016 #1 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam. Chciałbym aby wypowiedzały się osoby które miały bądź mają styczność z siłownikiem zaworu 3d. Mianowicie posiadam termostaty na grzejnikach i zastanawiam się czy kupno siłownika do zaworu 3d ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2016 #2 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ale jak tym siłownikiem będzie sterowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan999007 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mam sterownik Skzp02. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2016 #4 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ok, ale jak ten sterownik będzie regulował tym zaworem 3-D wg krzywej pogodowej? Wg stałej zadanej temp wody podawanej na grzejniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan999007 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 O kurka teraz mnie zaskoczyłeś. Nie mam bladego pojęcia? W ubiegłym sezonie w zależności od temp na zewnątrz to przykręclem albo odkręcalem. Pomimo że termostaty ustawione na 3.5 to temp w pomieszczeniu się zmieniała jak np. skręciłem na 6 a nocy był duży mróz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2016 #6 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 No to regulacja temperaturowa, sprawdź jak to robi twój sterownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papasmurfek Opublikowano 4 Grudnia 2016 #7 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Myślę, że gra nie warta świeczki. Możesz zamontować sam zawór 3D bez siłownika i kilka razy w roku ręcznie zmienisz nastawę jak mróz przyciśnie. 3D z siłownikiem i zaworami termostatycznymi będzie ci wariował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2016 #8 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Nie będzie wariował, chyba że dołoży sterownik pokojowy to jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopka Opublikowano 5 Grudnia 2016 #9 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 SKPZ-02 może sterować pogodowo i wg. temp. pokojowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.