Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 #1 Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam Ponownie Zakupiłem bezprzewodowy regulator madel 091fL 091FRF Salus i mam problem z podłączeniem Może ktoś już zakładał ten model Pozdrawiam Załączone miniatury
rafalb1975 Opublikowano 9 Listopada 2016 #2 Opublikowano 9 Listopada 2016 proszę manual aimp_091flrf_new_pl.pdf
Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 9 Listopada 2016 dziękuję bardzo ale według tych schematów nic nie działa :(
sambor Opublikowano 9 Listopada 2016 #4 Opublikowano 9 Listopada 2016 1- czy masz takie same numery odbiornika i nadajnika, jak nie to ustaw - str 21-22 inst. 2- czy w kotle była zwora? Jak była to musisz przestawić nadajnik w tryb chłodzenia - str 25 instrukcji
Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 9 Listopada 2016 Wiec sterownik na piecu mam taki http://www.prond.pl/index.php/sterownik-krypton-cwu drugi temat tam jest kabel jest z wejściem telefonicznym zworki nie było tam żadnej , bo wyjście jest orginalne .Pytanie gdzie muszę przestawić nadajnik ?
sambor Opublikowano 9 Listopada 2016 #6 Opublikowano 9 Listopada 2016 A co chcesz osiągnąć tym sterownikiem w pokoju? Cytat z instrukcji Regulator Krypton CWU wyposażony został w wyjście typu RJ12 umożliwiające podłączenietermostatu pokojowego wyposażonego w beznapięciowe wyjście przekaźnikowe.Przewód z regulatora należy podłączyć pod styki termostatu, które są rozwarte jeślitemperatura zadana na termostacie jest wyższa od temperatury pomieszczenia,a zwarte po osiągnięciu zadanej temperatury w pomieszczeniu.Do podłączenia termostatu należy wykorzystać tylko 2 środkowe linie wychodzące zgniazda RJ12 regulatora. Podłączenie innych linii grozi uszkodzeniem regulatora. Czyli musisz przestawić termostat pokojowy w tryb chłodzenia - tryb postępowania jest w instrukcji, Numery nadajnika przestawia się przełącznikami - tam są - str 21,22
Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor #7 Opublikowano 9 Listopada 2016 Ok rozumiem ale przełączniki są od jeden do pięciu i jak jest prawidłowo podłączyć
Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor #8 Opublikowano 9 Listopada 2016 dziękuję za informację coś zaczęło się dziać ,czyli nadzieje ze ruszył zielona lampka się zapaliła
sambor Opublikowano 9 Listopada 2016 #9 Opublikowano 9 Listopada 2016 Po prostu najpierw musisz mieć komunikację - czyli na nadajniku i odbiorniku muszą być ustawione takie same numery urządzenia. A następnie musisz tak ustawić aby grzało kiedy potrzebujesz.
Leszek787 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor #10 Opublikowano 9 Listopada 2016 Już wszystko chodzi dziękuję jeszcze raz Pozdrawiam
Leszek787 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor #13 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam Jeszcze mam pytanie czy idzie go ustawić żeby pracował równo z piecem chodzi mi ,żeby była tak sama tem.na piecu jak w domu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.