Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Kmb-Rp 15Kw Od Witkowskiego

Ktr4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM. Zamierzam kupić piec KMB-RP 15KW od Witkowskiego z palnikiem rynnowym ,wyposażonym w deflektor spalin i dysze powietrza wtórnego. Jeśli ktoś taki posiada proszę o opinie .APR%2012-25%20kw-250x250.jpg

Opublikowano

Ja mam kociol witkowskiego KMB-RP plus 19kW  z palnikiem ekoenergia (typu brucer II generacji) Na poczatku zalowalem teraz wydaje mi sie, ze nie taki zly pale tylko ekogroszkiem z wesolej.

Z tego co wiem to trudne eko (duza spiekalnosc) ale pali mi sie lepiej niz przyzwoicie. Mam wrazenie ze ten palnik dalby sobie rade z gorszym paliwem, ciagle tylko lenistwo mnie powstrzymuje aby wrzucic z 2 worki czeskiego eko i zobaczyc jak bedzie. 

Co do tego palnika rynnowego wydaje mi sie, ze jedna z mysli tworcow bylo przeznaczenie na pelet, ale moze niech ktos mnie poprawi jak sie myle.

Opublikowano

Z tego co wiem to trudne eko (duza spiekalnosc) ale pali mi sie lepiej niz przyzwoicie. Mam wrazenie ze ten palnik dalby sobie rade z gorszym paliwem, ciagle tylko lenistwo mnie powstrzymuje aby wrzucic z 2 worki czeskiego eko i zobaczyc jak bedzie. 

Ja mam 'Witkowskiego"  KMB RP PLUS z palnikiem "mała ekoenergia" i paliłem w nim zarówno Czechem, który jest według mnie paliwem łatwo spalanym jak i ekogroszkiem o dużej spiekalności, w moim przypadku to EkoSilesia i muszę przyznać, że nie miałem problemów ze spalane powyższych, kluczowe oczywiście były nastawy które trzeba dobrać sobie indywidualnie.

Jeśli chodzi o rodzaj palnika to niestety nie pomogę ale mogę z czystym sumieniem polecić firmę Witkowski.

Opublikowano

Nie chce tu robic pseudo reklamy ale tez uwazam ze Witkowski jest solidna firma.

A co do palnika chetnie bym uslyszal opinie o tym rynnowym czy ktos go ma i uzywa? 

Opublikowano

Odpuść sobie taką rynnę. Wybierz inny palnik

Witam.Dlaczego nie polecasz palnika rynnowego,czy konkretnie  od Witkowskiego czy może wszystkich rynnowych.Myślałem o  palniku retortowym z obrotowym pierścieniem.

Opublikowano

Wszystkie rynny. Palenisko jest otwarte, uciekają gazy, tracisz na sprawności i syfisz sadzami.

Idea napowietrzenia od dołu nie jest zła, złe jest konstrukcyjne rozwiązanie palników rynnowych.

Wybierz inny typ palnika

Opublikowano

Ma to sens, u mnie zar siedzi w palniku i w pewien sposob sie kumuluje i dluugo stygnie, raz nie mialem pradu to nawet po 6 godzinach mi sie kociol wzbudzil do pracy.

A wiec to przemawia aby jednak wybrac klasyczny palnik 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.