diesel1511 Opublikowano 24 Października 2016 #1 Opublikowano 24 Października 2016 Witam panowie otóż mam mały dylemat chce u siebie w łazience podłaczyć ogrzewanie podlogowe chce to zrobic poprzez podlaczenie podlogi pod grzejnik. Dodam iz mam ogrzewanie grawitacyjne bez pompki jednak w przyszlym roku zamierzam wymienic kociol oraz rozbudowac przez dodanie pompki itd. Tu kieruje moje pytanie. Czy te podlaczenie ogrzeje mi podłogę oraz grzejnik? Czy zawór rtl na koncu obwodu (na powrocie) to dobry pomysl?Prosze o informacje co warto zmienic / dodać.
mittek Opublikowano 24 Października 2016 #2 Opublikowano 24 Października 2016 Zależy ile masz tej podłogówki, przy takim podłączeniu jak planujesz przy grawitacji może się okazać że ani grzejnik ani podłoga nie będzie grzała, a jeżeli by grzała to jak ograniczysz temp. zasilania podłogi gdy grzejnik będzie już gorący. Skoro już masz tak zrobione to podłączyć można i się zobaczy
sambor Opublikowano 24 Października 2016 #3 Opublikowano 24 Października 2016 Na grawitacji nie ma szans, z pompą tak - gdzieś do 50m rury. Więcej post #5 w temacie https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/22273-ogrzewanie-podlogowe-bezpo%C5%9Brednio-z-kot%C5%82a-co/?do=findComment&comment=266900
diesel1511 Opublikowano 25 Października 2016 Autor #4 Opublikowano 25 Października 2016 Dobrze zostane przy ogrzewaniu z pompka - faktycznie przy grawitacji moze sie to nie udac. Czy to rozwiazanie bedzie prawidlowe? Tak to u mnie wyglada:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.