Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tech St480

MikiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale chyba sam przyznasz ze cztery koła za sterownik to przesada.

Ja choćbym jakbym był zdesperowany to bym nie wydał takiej kasy.

Opublikowano

Mamy identyczne wersje. Nowszy ma na zewn. Port USB i jest szary. Te po 4 tys to wersje dla defro ale pewności nie mam. Pokazuje harakterystyki i panel dotykowy

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

oman7 dzięki za pomoc w ub. sezonie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie ma za co.

Nasze 580-tki nie mają wyświetlanych wykresów na sterowniku jak w defro ale to nie powód żeby dla chętnych na zakup 580-tki taką cenę podawać.

Mam wrażenie że tech tą ceną jeśli jest prawdziwa to strzelił sobie kolano

Opublikowano

Hej nie chce zakładać nowego tematu a że ten dotyczy 480 z pid. Problem mam taki ze mam dmuchawe wpa 117 i w menu serwisowym nie wiem jak ustawic min. I max wetylatora opricz tego jak weszlem w nadmuch w menu serwisowym cos namieszalem i teraz mam proźbe o ustawienia w opcji nadmuch jak to macie ustawione wszystkie podpubkty beds mi bardzo przydatne jak by ktos nie mial kodu do nadmuchu to 5163.

Oprucz tego nie wiem gdzie włączyć pozycjonowanie tłoka e serwisie techs wgrali mi oprogramowanie z pid bo chcialem ta opcje ale nic takiego tam nie ma.

Szukam w dodatku kodu do ekran serwisowy moze ktos posiada bede wdzieczny.

Opublikowano

Jutro ci spiszę te parametry w nadmuchu.

Przestroga dla innych lepiej nie "mieszać" w pozycji nadmuchu pod kodem 5163.

Jak ktoś chce dopasować siłę oraz obroty wentylatora niech to robi w menu serwisowym-granulacja paliwa,tam można sobie zmieniać nastawy. ale najlepiej zanim zacznie się to robić zapisać je na kartce.

W ogóle 480 PID ma pozycjonowanie tłoka???

Po co ci kod do ekranu serwisowego co tam chcesz zmieniać?

Opublikowano

Ustawienia w nadmuchu:

Min.wentylator-6

Max.wentylator-80

Min.obroty-300

Max obroty-1950

Impuls wzrostu-0

Przepływ-wyłączony

Impuls na obrót- 1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co zauważyłem - przy pracy na pid sterownik dobija do zadanej,przeciąga o 5* wchodzi w podtrzymanie.Po tym zabiegu jednorazowym już zaczyna kombinować i przy dochodzeniu do zadanej zaczyna schodzić z obrotami wedle potrzeb starając się oscylować w granicy temp. zadanej.

Do ewentualnych zmian w nastawieniach mamy do wyboru

-współczynnik

1   -nadmuchu

2  -podawania(opału)

podnosząc 2 szybciej wzrasta temp.

Co mi osobiście przeszkadza to słabo skalibrowane czujniki temperatur przez co jest mniej dokładny,ale da się z tym żyć.

pomocne kody - ale z głową jak pisze oman 

moc-            5164

serwis-         5162

nadmuch-    5163

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po raz kolejny robie proby na pracy z wlaczonym halotronem wentylatora,i zauwazylem ze wentylator pilnuje wtedy spalin nieprzekraczajac 130* czyli moj piec idzie na malej mocy?gdy wylacze halotron piec szybciej sie nagrzewa bo na sztywno ustawie minimalne obroty i moge dojsc ze spalinami pod 200* ale to powoduje ze gdy dojdzie do zadanej to momentalnie wchodzi w nadzor i zaczyna kopcic niespalony opal a z halotronem tego nie zauwazylem z tym ze bardzo dlugo dogrzewa i wiecej spala wegla.Mysle ze gdyby umial z halotronem palic przy wiekszej temp. Spalin np.170 to szybciej by dogrzal i mogl sobie zwalniac z obrotami a niestety mimo iz temp spadnie ponizej 4* od zadanej to niewiele obroty wzrosna bo trzymia go te 130* spalin.Niestety w ustawieniach maks temp spalin dalem juz na 400* ale sterownik nic nie zmienia w wersji z halotronem a palac bez bez problemu dzwigna sie spaliny wiec o co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.