Driver07 Opublikowano 1 Września 2016 #1 Opublikowano 1 Września 2016 Mam domek na działce o powierzchni 30 m kw, obecnie ogrzewam go kuchnią węglową. Chciałbym się dowiedzieć czy piec typu koza nagrzeje mi lepiej i szybciej? Czy warto zamienić kuchnię węglową (Grudziądz) na kozę?
Franek19 Opublikowano 3 Października 2016 #2 Opublikowano 3 Października 2016 Nie wiem dlaczego chcesz wymieniać kuchnię , którą już masz?. Czy już się rozlatuje?.Wg mojego zdania; kuchnia jest bardziej estetyczna,bezpieczniejsza gdy jest rozgrzana, trwalsza w eksploatacji, dłużej trzyma ciepło, a koza?. No, cóż Twój wybór.
Gracek90 Opublikowano 9 Listopada 2016 #3 Opublikowano 9 Listopada 2016 Co do kominków, ja osobiście zastanawiam się nad zakupem kominka od firmy http://sklep.kominki-vector.pl/. Czy ktoś z was może ma już od nich kominki? A jeżeli tak to czy warto się zdecydować? Bo powiem szczerze, boje się że mógłbym źle trafić.
papasmurfek Opublikowano 9 Listopada 2016 #4 Opublikowano 9 Listopada 2016 Można inaczej. Kupujesz tani wkład, dokupujesz do niego wymiennik np.http://www.owo.pl/wymienniki-zasypowe-kominkow/ i cieszysz się z wydajnego systemu grzewczego.
Panstan Opublikowano 16 Listopada 2016 #5 Opublikowano 16 Listopada 2016 30 mkw,tylko kuchnia kaflowa,po kilkunastu minutach juz masz ciepło z blatów zeliwnych,poza tym wiekszość kuchni kaflowych ma jakąś możliwość akumulacji ciepła,zawsze to kilka godzin dodatkowych.poza tym trwałość o wiele wieksza,estetyka oraz można cos upichcić poważniejszego, plus ew piekarnik jak jest,same plusy. poza tym taką kuchnię można zbudowac z wszelkiego rodzaju cegły zamiast drozszych kafli, chodzi mi o obudowę rzecz jasna.robocizna zostaje ta sama.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.