piotr71kaszuby Opublikowano 6 Listopada 2017 #26 Opublikowano 6 Listopada 2017 Mała korekta ustawień w trybie pracy "standard" (czyli ustawienia ręczne): - czas podawania 6s - czas przerwy w podawaniu 135s - nadmuch wentylatora w pracy normalnej 25% Temperatury : wyjście 60st, powrót 55st C Stan nadzoru: nie rzadziej niż 1 raz na godzinę, 15 minut czas nadzoru, 6s podawanie w nadzorze, 15% wentylator w nadzorze Temperatura podajnika groszku: 28 - 29 st C Przy temp. zewnętrznej około 5 do 10 st C zużycie węgla (realne dobowe) około 12kg (średnia z 3 dni), średnia godzinowa około 0,5kg/godzinę PS - sąsiad uznał że zimno w domu skoro nie palimy w piecu, bo (widocznego) dymu brak :) Wrażenia związane z kotłem: ogółem polecam, w zestawie polecam brać sterownik kotła PLUM + regulator pokojowy (jest tylko na kablu ale w związku z dziurą w WiFi zwaną KRACK to chyba pozostaje kabel bo nie wiadomo kiedy producenci routerów połatają a producenci sterowników napiszą na połatane wersje..), czujnik pogodowy też jest w zestawie. Ważna sprawa związana z uruchomieniem: skalibrować ślimak podajnika (zważyć ile groszku przesypał) - ustawienia sterownika są często daleko odmienne od stanu faktycznego.
mironek Opublikowano 30 Września 2018 #27 Opublikowano 30 Września 2018 Witam, nie chcę tworzyć nowego tematu, więc zapytam w tym. Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem pieca kawah eko duo. Pomału uczę się wszystkiego i próbuję różnych nastaw. Martwi mnie tylko, ze temperaturę powrotu mam tylko 24 stopnie, gdy instrukcja zaleca 60. Co mogę zrobić aby to zmienić, zawór mam 3 drogowy. Drugie pytanie, jak mogę ustawić pracę podajnika i wentylatora w trybie podtrzymanie n sterowniku compit??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.