robertokot25 Opublikowano 8 Lipca 2016 #1 Opublikowano 8 Lipca 2016 http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/producenci-wegla-rozpoczynaja-sprzedaz-przez-internet,2356817,4199#pst113192157 https://pgg.pl/sklep/index/produkt/id/4%2C4
Lorlen Opublikowano 12 Lipca 2016 #2 Opublikowano 12 Lipca 2016 Dla mnie to żadna okazja, ale dla tych którzy kupują niepewny groszek na składzie po blisko 900 zł za tonę, to cena 738 zł/t jest jak najbardziej atrakcyjna zważywszy że zawiera w sobie koszt transportu i ma się towar "prosto od krowy".
Rober528 Opublikowano 19 Lipca 2016 #3 Opublikowano 19 Lipca 2016 Panowie polećcie jakiś sklep internetowy który ma w sprzedaży eko miał rokita? Na innym forum forumowicz kupował przez neta po 515 zł workowany z wysyłką ale nie mam jak wysłać Mu wiadomości bo nie jestem tam zarejstrowany.
Darek21 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam Kupiłem na próbę jedną paletę 750 kg i odradzam. Groszek jest mokry i wymaga suszenia. Rozmawiałem z działem jakości Pan twierdzi że to normalne i nIc nie mogą zrobić. Poradziłem żeby informowali o tym fakcie na stronie to pewnie wielu ludzi uniknęło by rozczarowania po zakupie. Odradzam zakup prosto od krowy :)
kociołsam Opublikowano 20 Sierpnia 2016 #5 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Na pewno tak zrobią ..Wierzysz mi? Nima nic darmo .Prawo biznesu .Trza kupować jak naj bliżej ,,komina'' A tę radkę w ciemno trza odpuścić :wub: Kupowanie kota w worku to dla kamikadze jest
kominek Opublikowano 25 Września 2016 #6 Opublikowano 25 Września 2016 Witam. Ruszyła sprzedaż ekogroszku prosto z kompani węglowych. Cena 600 zł za 750 kg dostawa gratis Ekogroszek Retopal Czy oferta jest warta zainteresowania chodzi mi o jakość pakowanego węgla. Jak wszyscy sprzedawcy wciskają nam że ich towar jest najlepszy a węgiel w workach jest suchy i jego kaloryczność jest zgodna z podaną specyfikacją.. Proszę o informacje od osób które dokonały zakupu i przekonały się jak kopalnia traktuje drobnych klientów .
Darek21 Opublikowano 26 Września 2016 #7 Opublikowano 26 Września 2016 Witam Jak wcześniej napisałem kupiłem na próbę. Historia skończyła się tak że złożyłem reklamację z powodu mokrego węgla zaproponowałem zwrot 20% procent wartości. Ku mojemu zaskoczeniu tak się stało. Generalnie węgiel w porządku, worki solidne tylko żeby był suchy.
robertokot25 Opublikowano 27 Września 2016 Autor #8 Opublikowano 27 Września 2016 Darek21 no ładnie urwałeś z ceny - nic tylko zamawiać i modlić się żeby był mokry - może da się urwać 20/30% z ceny - wtedy wyjdzie fajna cena za tonę. ps. było błoto w workach?
Darek21 Opublikowano 28 Września 2016 #9 Opublikowano 28 Września 2016 Bez przesady błota nie było ale to głupota workować w foliowe worki mokry węgiel. Musiałem wszystkie worki porozcinać i się suszą na podwórku. Jak ktoś kupi taki węgiel zimą to dostanie bryły w worku :blink:. Pewnie leją wodą żeby się nie kurzyło. Docelowo kupiłem węgiel w firmie Węglosmyk też workowany dzwoniłem wcześniej i pytałem czy jest suchy i taki otrzymałem. Już drugi rok u nich kupuję i polecam. Chociaż rok temu też musiałem reklamować bo było w tonie kostki około 200 kg miału! Reklamacje uwzględnili i zwrócili różnicę w cenie.
robertokot25 Opublikowano 28 Września 2016 Autor #10 Opublikowano 28 Września 2016 No tak ale jak oddali 20% ceny i to się opyla brać mokry - 640zł za tonę wyszedł ciebie zakup
Darek21 Opublikowano 28 Września 2016 #11 Opublikowano 28 Września 2016 Ja trochę inaczej do tego podchodzę i mogę zapłacić 720 zł za tonę ale niech będzie jak jest napisane na worku wilgotność 9-14 %. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.