Johnny Opublikowano 6 Lipca 2016 #1 Opublikowano 6 Lipca 2016 Mam prośbę do bardziej obeznanych w temacie, montuję instalację gazową w starej kamienicy i otrzymałem wycenę od gazownika. Chciałbym Was prosić o ocenę rzetelności. Wycena w załączniku. Kominy są już gotowe, instalacja (grzejniki) zostaje w spadku po CO węglowym. Z góry dziękuję!
AdamGuitar Opublikowano 7 Lipca 2016 #2 Opublikowano 7 Lipca 2016 co do ceny kotła to raczej zawyżona
Johnny Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor #3 Opublikowano 7 Lipca 2016 Kocioł w internecie kosztuje 1600zł taniej. Ciekawi mnie, czy pozostałe ceny też są zawyżone...
sambor Opublikowano 7 Lipca 2016 #4 Opublikowano 7 Lipca 2016 Kocioł z internetu wcale nie musi pochodzić od oficjalnego dystrybutora , może się okazać, że nie jest przystosowany do polskiego gazu, a często np wymiana dysz i regulacja swoje też kosztuje. Kotły Baxi to marka popularna np w Anglii. A nasze serwisy nie chcą honorować gwarancji europejskiej. A pozostałe ceny są cenami umownymi, więc nie można ich oceniać w stylu "zawyżone". Jakby były ceny wg cenników np nakłady wg KNR + stawki za r-g to można porównywać.
Johnny Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor #5 Opublikowano 7 Lipca 2016 Dzięki Sambor, to rzuca nowe światło na temat :)
Maciek92 Opublikowano 8 Lipca 2016 #6 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zawsze bawi mnie podejscie potencjalnego inwestora, ktory twierdzi, ze cos w Internecie jest tansze. Czesto to prawda, ale nie dziwne, skoro gro tych internetowych sklepikow sprzedaje kotly importowane z zagranicy ewentualnie wciska fakture na 8% VATu (zycze potem powodzenia w szukaniu gwaranta, bo kupujesz usluge montazu a nie kociol). Kociol nieznany w moich rejonach, ale cena wyglada calkiem okej, reszta raczej rowniez w granicach przyzwoitosci i bez wielkich nadrzutow. Przypominam, ze jesli instalator zalatwia towar, przywozi go i bierze za niego pelna odpowiedzialnosc to oczywistym jest, ze chce cos na tym zarobic, bo jednak nie raz wyprawy po towar to niemala fatyga, szczegolnie w duzych miastach (a i inwestor ma spokojna glowe, bo nikt nie wysyla go do sklepu po 1 czy 2 ksztaltki, bo cos tam zabraklo)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.