Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem koza z płaszczem wodnym napalone w celu nagrzania wody 5 kaloryferów .Kaloryfery zakręcone piec się nagrzał szybko do 80 stopni odkreciłem 1 kaloryfer w celu zbicia temp w kaloryferze goraca woda a w zlewie letnia co może być przyczyną dziękuję za porady

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ile wody chcesz zagrać. To może trwać trochę dłużej niż zagrzanie kozy...

Koza napalona, a bojler oziębły... Hmmm, on chyba jednak jest "ciepły"...

Edytowane przez kiminero
Opublikowano (edytowane)

czy bojler tez sie odpowietrza

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

jest tylko ostatnio napełniałem odpowietrzałem a nie wiem  czy bojler tez sie odpowietrza

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Jak rury wężownicy boilera są zimne, to masz powietrze. Jeśli nie ma odpowietrznika, to musisz poluzować śrubunek górny wężownicy boilera i powietrze wypuścić. Nie widzę jak to masz tam połączone, więc nic pewnego nie da się napisać. Sprawdź temperaturę rury zasilającej i powrotnej wężownicy, to będziesz wiedział czy przepływ jest.

Opublikowano (edytowane)

zdjęcie:

post-68251-0-32086100-1463917221_thumb.jpg

Jak rury wężownicy boilera są zimne, to masz powietrze. Jeśli nie ma odpowietrznika, to musisz poluzować śrubunek górny wężownicy boilera i powietrze wypuścić. Nie widzę jak to masz tam połączone, więc nic pewnego nie da się napisać. Sprawdź temperaturę rury zasilającej i powrotnej wężownicy, to będziesz wiedział czy przepływ jest.

rura górna gorąca nie wiem co to jest ten plastik mały między rurami

dolna tez ciepła ajest możliwosc ze jest tam mało wody bo juz nie wiem o co chodzi

Edytowane przez marcin
Połączyłem 3 posty