przemo0036 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam. Mam problem ze szczelnością podłogówki i nie mogę zlokalizować gdzie jest problem. Ciśnienie spada z 4bar na 3.5bar po 24 godzinach. Na razie testy robię sprężonym powietrzem bo nie wiem czy się w tym roku ogarne z resztą bałaganu. Do kontroli urzywam pędzelka i mydła i nigdzie nic nie zlokalizowałem.
tommy07 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Czym kolega napełnia tą podłogówkę , kompresorem - jeśli tak to kompresor podczas pracy trochę podgrzewa powietrze i przez to może ten spadek ciśnienia jeśli na łączeniach nie pokazują się bąbelki.
sambor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Po co taka długa próba - wystarczy 2h i ciśnienie dla powietrza 3 bar, temperatura pomieszczeń musi być stała Więcej masz tu http://instalreporter.pl/porady/jak-wykonac-badanie-szczelnosci-instalacji-wodociagowych-i-grzewczych-jakie-bledy-popelniane-sa-w-praktyce-na-budowach/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.