lucky79 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Witam, Nie jestem pewien czy hydraulik dobrze wycenil czesci potrzebne do zrobienia instalacji. Calosc wyglada tak: - kominek z plaszczem wodnym - piec weglowy dolnego spalania - pompa ciepla powietrze-woda do c.w.u. w tym zasobnik. - sporo podlogowki + troche grzejnikow Wszystko w ukladzie zamknietym. To co wyzej wymienione juz kupione / zrobione. Reszta, czyli przerozne pompki, grupy pompowe, zawory napelniajace, itd itp ma kosztowac okolo 14 tysi + robocizna. Prawda to to? Dzieki. Lucky
kiminero Opublikowano 2 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Niepoważne pytanie. Odpowiedz mi, czy jak diler chce za auto 70 tys. to prawda to to? Chcesz odpowiedzi to się trochę wysil i podaj dokładnie za co te 14 koła masz w wycenie. Do spięcia kotła DS, kominka z płaszczem, podłogi i grzejników z wykorzystaniem porządnego osprzętu, to nawet 14 tys. może nie wystarczyć. Można też iść na skróty, osprzęt nabyć w "hydronce", poskąpić na automatyce i w połowie taniej będzie. Wtedy założony tu profil przyda się na przyszłość.
sambor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 To zależy - jeden zrobi resztę za 10, inny za 20 obie wersje mogą działać, ale mogą być problemy. Tu byłby potrzebny schemat jak to ma być połączone i dopiero można wyceniać.
lucky79 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dzieki, Bardziej chodzilo mi tylko o to czy taka cena jest realna. Widze ze tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.