betina1 Opublikowano 2 Marca 2016 #1 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam proszę o radę.chce wymienić piec śmieciuch na piec z podajnikiem do ogrzewania mieszkania 100m2 na parterze,w domu dwurodzinnym Czy ktoś może powiedzieć od czego zacząć ,?Muszą być jakieś pozwolenia ?
sambor Opublikowano 3 Marca 2016 #2 Opublikowano 3 Marca 2016 Jak jesteś właścicielem to nie. Trzeba jedynie dobrać kocioł np za pomocą tej strony http://cieplowlasciwie.pl/ Można się też zorientować czy nie ma dopłat do wymiany kotła.
SUSPENSER Opublikowano 3 Marca 2016 #3 Opublikowano 3 Marca 2016 Link do strony z wynikiem wklej tutaj to zobaczę czy dane są dobrze podstawione.
karoka65 Opublikowano 3 Marca 2016 #4 Opublikowano 3 Marca 2016 Najlepiej dogadać się z sąsiadem i kupić jeden kocioł na te dwa mieszkania jeśli sąsiad to dobry sąsiad :) bo wiele tego nie masz do ogrzania.
betina1 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor #5 Opublikowano 3 Marca 2016 no tak wiele nie ma . Ale boje się piecyków na gaz ,sąsiad już ma podłączony gaz ,a ja zastanawiam sie nad piecem z podajnikiem .zwłaszcza ze muszę wymienić stary śmieciuch ,DO tego dochodzi stan faktyczny pieca i komina ,bo stary piec stoi w korytarzu w piwnicy w miejscu ogólnie dostępnym bo ajbliżej komina i nawet nie wiem czy może tak stać ? Spray się komplikują i chyba czeka mnie wizyta u zduna,,, Co o tym myślicie .poradźcie ;)
pastor Opublikowano 4 Marca 2016 #6 Opublikowano 4 Marca 2016 czemu nie gaz? tylko strach? przy tej powierzchni nie pchaj sie w podajnik. jak juz to jakis maly peleciak
SUSPENSER Opublikowano 5 Marca 2016 #7 Opublikowano 5 Marca 2016 Paleciak ? Bez poznania choćby przybliżonego zapotrzebowania na ciepło dobór jego źródła to jak wróżenie z fusów. betina1 podstaw dane i wklej link do wyniku www.cieplowlasciwie.pl/start
karoka65 Opublikowano 5 Marca 2016 #8 Opublikowano 5 Marca 2016 .......................................sąsiad już ma podłączony gaz ............................................... Weź przykład z sąsiada :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.