Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ogrzewanie A Schody

szach11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Mam zaplanowane ogrzewanie podłogowe w całym domu, miejsce pod schodami w późniejszym czasie chce zabudować i zrobić w nim szafę wnękową lub kantorek.Pytanie  czy kłaść w tym miejscu rury ogrzewania podłogowego czy pominąć to miejsce? Chodzi mi tylko o walory użytkowe i eksploatacyjne, bo robocizna i koszt dodatkowych metrów rurek jest jest do pominięcia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zrób jedna pętle tam i z powrotem wyciagneta z pętli pomieszczenia obok. Ja tak mam u siebie i jest wystarczająco.

Opublikowano

Ja nie mam wcale i jest git. Mała spiżarka wyszła.

Opublikowano

No właśnie nie wiem sam. Teoretycznie miałem tam zaplanowane normalnie pętle co 10 cm wszędzie, a teraz się zacząłem zastanawiać czy jest sens tam robić w przypadku zabudowy.

Czy czasem nie zrobi się tam sauna bo to w środku domu. 

Opublikowano

A powiedzcie położono mi już mi rurki w miejscu gdzie chce szafe w zabudowie 0,6 szerokości i długości 4 metrów. Czy będzie to duża strata w ogrzewaniu? Zmieniać to czy zostawić i na przykład zrobić otwory wentylacyjne w cokołach? Co radzicie ?

Opublikowano

Nic się nie przejmuj przecież w pokoju raz meble są tu a za ileś lat mogą być w miejscu innym. Ja mam w pokojach podlogowke na całej powierzchni i jak wiadomo łóżko czy szafa przystawiaja całkowicie część powierzchni ale tym nie ma się co przejmować. Doregulujesz sobie później odpowiednio ogrzewanie.

Opublikowano

Nic nie robiłem, stoi szafa i tyle.

Opublikowano

Na żadnych nogach, stoi na płytkach, przecież Ci nie spali mebli hehehe czego ty się boisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.