bossi11 Opublikowano 23 Października 2015 #1 Opublikowano 23 Października 2015 Witam dorobiłem klapkę powietrza wtórnego,lecz przy paleniu jak dostaje dużo PP to słychać takie furkanie prychanie i nawet dymem pluje przez dzwiczki PW buczy jakby miał wybuchnąć więc mam pytanie czym moż być to spowodowane lub co żle robię
gondoljerzy Opublikowano 23 Października 2015 #2 Opublikowano 23 Października 2015 Na pewno robisz źle pisząc bez znaków interpunkcyjnych. Ciężko przeczytać i ciężko zrozumieć. Co do kotła, to opisz jeszcze jakiego opału dotyczy problem, jaką metodą palisz, ile ładujesz do kotła itp. Furkanie i prychanie pasuje do bezpłomieniowego zdymiania opału i chwilowego przebijania się ognia nad warstwę opału. Najlepiej, żeby płomień był na górze przez cały okres odgazowywania węgla.
bossi11 Opublikowano 23 Października 2015 Autor #3 Opublikowano 23 Października 2015 Witam,przepraszam za znaki ale pisałem w nocy w pracy i na szybkiego.Pale od dołu w górniaku nie zawsze, ale często.Standard,rozpalam drzewem i sypie węgla.Największy problem jest przy rozpalaniu, piec wręcz warczy,jak się ustabilizuje palenie to jest ok.
MIQ Opublikowano 23 Października 2015 #4 Opublikowano 23 Października 2015 Po prostu złości się na Ciebie za to, że tak go brzydko traktujesz ;) A poważnie - to już kolega gondoljerzy wytłumaczył.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.