gilal Opublikowano 15 Września 2015 #1 Opublikowano 15 Września 2015 Witam szanowne grono. Niedługo z mojej kotłowni zostanie usunięty tłokowiec, a w jego miejsce stanie nowy DEFRO SIGMA UNI 16KW z zapalarką. Nigdy w takim kotle, palniku nie paliłem i może ktoś pomoże jak w miarę ustawić nastawy w sterowniku K1PR V2. Za wszelaką pomoc bardzo będę wdzięczny :)
Gość jacek61 Opublikowano 15 Września 2015 #2 Opublikowano 15 Września 2015 Witam Niestety na twoją prośbę nie odpowiem ale mam własną prośbę napisz jak sprawuje się zapalarka, coraz częstszy dodatek w kotłach na węgiel.
gilal Opublikowano 15 Września 2015 Autor #3 Opublikowano 15 Września 2015 jak będzie już stał podłączony i będę umiał się nim obchodzić :) na pewno zdam relacje
gilal Opublikowano 16 Września 2015 Autor #4 Opublikowano 16 Września 2015 Panowie, jakieś podpowiedzi mile widziane :)
Gość Opublikowano 17 Września 2015 #6 Opublikowano 17 Września 2015 Wywaliłeś za kocioł w 5 klasie czystości spalin super hiper prawie 10 tyś.i nie chce pracować w automacie? To jaki jest ten sterownik? Kol.@Animus bardzo zachwalał ten kocioł,może Ci pomoże...
gilal Opublikowano 17 Września 2015 Autor #7 Opublikowano 17 Września 2015 Jeszcze nie mam tego pieca. Jak najbardziej będę chciał żeby pracował z pidem, ale jakieś podstawy trzeba chyba ustawić. Teraz mam tłok i inny sterownik. Tam podawania są inne dlatego taka moja prośba.
Animus Opublikowano 19 Września 2015 #8 Opublikowano 19 Września 2015 Wywaliłeś za kocioł w 5 klasie czystości spalin super hiper prawie 10 tyś.i nie chce pracować w automacie? To jaki jest ten sterownik? Kol.@Animus bardzo zachwalał ten kocioł,może Ci pomoże... Wywołałeś mnie? ;) Ten ster pracuje w automacie i na ręcznych nastawach ,można przełączyć. Przed uruchomieniem kotła nic nie pomożemy bo brak jest problemu do rozwiązania. Kocioł będzie miał instrukcję ,którą musisz przestudiować . Pierwsze uruchomienie (ustawienie) zrobi Ci instalator ,może nawet Cię wspierać przez pewien czas zanim zakumasz. Na teraz masz tu DTR-kę czytaj sobie masz tam orientacyjne nastawy mocy kotłów SIGMA UNI. http://www.defro.pl/download,oferta,261,261_dtr-sigma-uni-nz-r.pdf
MIQ Opublikowano 19 Września 2015 #9 Opublikowano 19 Września 2015 (...)instalator ,może nawet Cię spierać przez pewien czas zanim zakumasz. (...) Tylko aby nie za często i nie za mocno go spierał, bo chłopina zacznie żałować zakupu :lol: Podoba mi się bardzo poniższy fragment instrukcji.
gilal Opublikowano 20 Września 2015 Autor #10 Opublikowano 20 Września 2015 Wywołałeś mnie? ;) Ten ster pracuje w automacie i na ręcznych nastawach ,można przełączyć. Przed uruchomieniem kotła nic nie pomożemy bo brak jest problemu do rozwiązania. Kocioł będzie miał instrukcję ,którą musisz przestudiować . Pierwsze uruchomienie (ustawienie) zrobi Ci instalator ,może nawet Cię wspierać przez pewien czas zanim zakumasz. Na teraz masz tu DTR-kę czytaj sobie masz tam orientacyjne nastawy mocy kotłów SIGMA UNI. http://www.defro.pl/download,oferta,261,261_dtr-sigma-uni-nz-r.pdf Dzięki. Może jakoś sobie poradzę. Nie wiem czy nie trzeba podać nastaw tak jak np. w irydzie. Dla tloka znam tu już nie :(
andrzejjas Opublikowano 1 Października 2015 #11 Opublikowano 1 Października 2015 Kolego możesz napisać jaką teraz wersje softu wrzucają?
gilal Opublikowano 1 Października 2015 Autor #12 Opublikowano 1 Października 2015 Witam. Jeszcze piecyk do mnie nie przyleciał. Jak bedzie to mogę sprawdzić i napisze. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.