Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg mnie palnik AZP-MRŻ 25 kW.

Opublikowano (edytowane)

To starszy model (AZP-MRŻ) zastąpiony przez serię eco-burn o oznaczeniach:

AZP-RT 25 dla mniejszego leja (suchy miał schodzi bez problemu, nie ma kłopotu z wydymianiem do kosza, wielkość ramki zbliżona tutaj do żeliwnego Ewmaru). Można dobrać pod kosz z tworzywa z 5-cio letnią gwarancją, ale tani nie jest.. 600zł. Jednak nie zardzewieje....

AZP-MRT 25 z dużym lejem na groszek, tutaj nawet lekko wilgotny zejdzie (nie stosować, bo szybko załatwicie ślimak), może być większy kłopocik z wydymianiem do kosza, zejście na paliwo jest tu jednak gigantyczne. Tutaj tez opcja kosza z tworzywa.

z żeliwnego do miału węglowego moim zdaniem albo:

APPMd-1 ewmaru, rozbieralny w połowie z tuleją łożyskującą końcówkę ślimaka (tani serwis za kilka lat), do palników żeliwnych brałbym z motoreduktorem z obrotami prawo/lewo, tutaj opcja kosza z tworzywa.

albo taki nowy wyrób Batory-25, tutaj sugeruję droższy wariant z motoreduktorem z elektroniczną zawleczką i obrotami prawo/lewo, tutaj zejście na paliwo jest wielkie, największe z palników żeliwnych dostępnych na rynku. Tutaj tylko kosze stalowe, ale malowane proszkowo.

Edytowane przez Pieklorz
Opublikowano (edytowane)

zamówiłem palnik appmd-1 w firmie sekom mam pytanie kocioł będzie miał koperty poziomo jaka wysokość od góry  palnika  od pierwszej koperty ruszt wstawiany żeliwny czy ktoś ma wymiary

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu