switchak Opublikowano 12 Marca 2015 #1 Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, Od października ogrzewam dom ~150m^2 kotłem Defro Komfort Eko Duo 15kW ze sterownikiem K1Pv2 (PID). Przez okres zimowy piec sprawował się poprawnie. Problem zaczął się pojawiać i nasilać w momencie gdy zrobiło się cieplej i piec częściej przebywał w trybie nadzoru. Otóż zaczął pojawiać się problem z Hallotronem podajnika. Wyskakuje błąd, po czym pisk no i trzeba lecieć i wciskać OK. Najgorsze, że występuje to kilka razy na dobę. Przejrzałem wątki na tym forum oraz na necie odnośnie tego błędu oraz kontaktowałem się z serwisem. Na infolini podano mi 2 parametry do zmiany w trybie serwisowym (Liczba impulsów blokady oraz liczba impulsów rozruchu podajnika), które przestawiłem. Poprawa może jest ale nikła. Gdzieś czytałem, żeby skontrolować szczelinę hallotronu i magnesu. Tu pytanie: czy ktoś wie gdzie jest on zlokalizowany, a może posiada nawet zdjęcia? Czy są jakieś inne propozycje co mogę sprawdzić/zmienić? Jutro będę się jeszcze raz kontaktował z serwisem, ale póki ktokolwiek przyjedzie to chcę wykorzystać max. porad. Pozdr., Łukasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.