bajoch Opublikowano 15 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam Staram sie sam zmontowac instalaje C.O mam juz rozłozona podlogowke i grzejniki podpiete pod rozdzielacze ale wydaje mi sie ze moj instalator nie zrobil tego jak trzeba zastanawiam sie rowniez czy do pieca na pellet potrzebny jest bufor piec kostrzewa compact bio luxury 16kw zastanawiam sie rowniez czy nie przerobic rozdzielacz i zamontowac dwufunkcyjny chociaz na belce gdzie mam 3 petle podlogowki
bajoch Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor #2 Opublikowano 15 Stycznia 2015 chcialem stworzyc cos z namiastka inteligennego ogrzewania
mac65 Opublikowano 16 Stycznia 2015 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2015 A po kiego Ci ten bufor . Ten kocioł który wymieniłeś pracuje prawie jak gazowy i nie wymaga bufora . Jedyne usprawiedliwienie dla tego bufora to ewentualna przyszłościowa rozbudowa instalacji o solary albo ogniwa foto.. . Innego powodu jego zastosowania bym nie znalazł . Pozdrawiam
bajoch Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor #4 Opublikowano 16 Stycznia 2015 a co z reszta ukladu ?? bedzie dobrze dzilałac??
sambor Opublikowano 16 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Źle!, ale pewnie już zrobione. Więc nie wiem po co pytasz?
bajoch Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor #8 Opublikowano 16 Stycznia 2015 A po kiego Ci ten bufor . Ten kocioł który wymieniłeś pracuje prawie jak gazowy i nie wymaga bufora . Jedyne usprawiedliwienie dla tego bufora to ewentualna przyszłościowa rozbudowa instalacji o solary albo ogniwa foto.. . Innego powodu jego zastosowania bym nie znalazł . Pozdrawiam a co o tym sadzisz??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.