pawiotr Opublikowano 31 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 31 Grudnia 2008 WTAM SERDECZNIE WSZYTSKICH UZYTKOWNIKÓW Chciałbym zamontować zasobnik ciepłej wody do pieca dwufunkcyjnego. Obecnie gdy korzystam z ciepłej wody musze długo czekac aże zleci zimna i poleci ciepła. wiąrze sie to z dużymi stratami wody. Chciałbym zamontowac taki zasobnik w połowie drogi z pieac do kranów włazience. Druga spraw to taka, że jak już leci mi ciepła woda z kranu to za chwile piec wyłańcza sie i znów leci zimna po krótkim czasie znów leci gorąc. Czy można to jakośc obejśc bo na dzień dzisiejsz mam za duże rachunki za wode Cytuj
himani Opublikowano 2 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam, Kotły dwu funkcyjne nie mogą pracować z dodatkowym zasobnikiem wody.Służą one do instalacji z układem najwyżej do 6mb. pomiędzy kotłem a najdalszym punktem poboru ciepłej wody.W innym przypadku jest słaba wydajność,także podczas poboru ciepłej wody z dwóch punktów.W kotłach jest system przepływowego ogrzewania wody,który zmienia się podczas poboru ciepłej wody.Nie należy szukać żadnego sposobu, na nie rozsądne rozwiązania.Można zmienić kocioł na jedno funkcyjny i zastosować zasobnik z wodą ,który usprawni codzienne życie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi