zibiiwo Opublikowano 18 Stycznia 2015 #76 Opublikowano 18 Stycznia 2015 tak to wygląda :mellow: Po kliknęciu w zawór co pojawia się komunikat o uszkodzonym czujniku(ja go nie mam?) Siłownika zaworu afriso nie mam. :(
wwoytek Opublikowano 19 Stycznia 2015 #77 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wylacz zawor wbudowany tak jak pokazales na 3 fotce. Zawor wlaczasz wtedy, jak masz zamontowany silownik na zaworze 3/4D i sterujesz automatem temp. na grzejniki. Zamontuj sobie czujnik zaworu (na zasilaniu za pompa) bedziesz widzial jaka temperatura idzie na grzejniki i czy jest zgodna z ta ustawiona przez ciebie.
Pokład Opublikowano 21 Stycznia 2015 #78 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli np paląc PIDem mam współczynnik mocy kotła. +5 współczynnik wentylatora -5 i ekogroszek spala sie prawidłowo ale kociołek znacząco przeciąga temp. to czy mam obniżać moc kotła czy wentylatora? A może jedno i drugie? Jaka jest ogólna zasada? Ostatnio doszedłem do takich ustawień ze kociołek idealnie trzymał temp. ale ekogroszek sie albo spiekal albo niedopalal. Kiedy i jakimi parametrami operować ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pokład Opublikowano 22 Stycznia 2015 #79 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Czy jeśli ustawie idealna moc kotła (małe wahania temp. wokół zadanej) to prawidłowe spalanie ekogroszku ustawiam tylko wentylatorem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wwoytek Opublikowano 22 Stycznia 2015 #80 Opublikowano 22 Stycznia 2015 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/18914-defro-eko-duo-15kw-sterownik-z-pid-k1p-v2/page-3?do=findComment&comment=207702 Luknij tutaj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.