julo23 Opublikowano 24 Listopada 2014 #1 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, znacie jakąś fajną stronkę żeby sobie wprowadzać statystyki zużycia węgla ? Coś takiego jak przy motostat.pl gdzie wprowadza się zużycie paliwa w samochodzie i wszelkie wydatki.
mlodzieniec Opublikowano 24 Listopada 2014 #2 Opublikowano 24 Listopada 2014 Pewne dane daje sterownik eCoal. A innej strony nie znam, możesz sam ją stworzyć albo dla siebie załozyc tabelki w arkuszu kalkulacyjnym. Tylko takie dane są średnio porównywalne, bo każdy dom jest inny.
sambor Opublikowano 24 Listopada 2014 #3 Opublikowano 24 Listopada 2014 Ja już 4-ty sezon zapisuję zużycie paliwa (pellet) i otrzymane z tego paliwa ciepło ( ciepłomierz ) - wyniki są powtarzalne dla danego producenta paliwa. Statystyka prowadzona jest dla pełnych zasypów - 150kg paliwa. Pozdr.
julo23 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor #4 Opublikowano 24 Listopada 2014 No właśnie ja tak wpisuje sobie tankowania na motostat.pl http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/36894 bardzo przydatna strona, można sobie sprawdzić co kiedy się wymieniało w samochodzie bo takie rzeczy się zapomina. Część rzeczy i tak mam ukrytych dla przeglądających bo opcji i informacji jest więcej. Myślałem że może znacie coś takiego dla naszego zużycia węgla. Nie mam eCoal-a zainstalowanego, choć mój sterownik pokojowy pokazuje mi w przybliżeniu na ile starczy węgla. załóżmy 12 dni i 15 godzin. Nie wiem jeszcze na ile to jest wiarygodne. Póki co zapisuje sobie pełne zasypy zasobnika (125-150kg) i ustawienia. Może to jest jakiś pomysł na stronę www. i jakiś "maniak"z naszego forum się podejmie tego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.